[硬件] 小鏡號 終於用到 8GB RAM

引用:
原帖由 dom 於 10/11/2011 00:28 發表

我自己安 同 跟機版之前 一路都係 認到 8GB 用唔到 8GB (Max 3.75GB @ Win 7 64bit )
依家 我見 RAM 平翻 , 買左兩條 Kingston
一安 落去著機

8GB RAM ( 7.25GB 可用)

開 program 依家搭埋 SSD , 直頭 ...
laptop?

都係KINGSTON好

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2011/11/10 01:14 發表
都係KINGSTON好
真係唔好貪平
Kingston
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-11-10 01:34 發表

真係唔好貪平
Kingston
抵死

我msi 夾adata 暫時無問題
不過而家出機多數transcend Kingston
Hi~

我仲以為ADATA OKAY TIM
個陣我仲幫個FRIEND 買左兩條畀NOTEBOOK用

引用:
原帖由 lctang 於 2011/11/9 23:17 發表
唔夾美幸
美幸號 我上 16GB 都無問題
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 小童 於 2011/11/10 04:54 發表

抵死
唉 , 個陣差價 差成 $50 一條
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 10/11/2011 11:25 發表

唉 , 個陣差價 差成 $50 一條
always more expensive than others
but for friends, i usually ask them to buy it, less compatible problem
although all my A-DATA RAM also have no compatible problem

我好好彩用咁多 a-data 都無騎呢問題
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

Kingston RAM唔係貴
不過自己唔夾自己,以往時有發生,因為唔同批次,會用唔同廠商供應嘅晶片.

DOM 我有野唔明, 你部THINKPAD EDGE跟機碟係WIN7 64BIT?

引用:
原帖由 pk1667 於 2011/11/10 11:32 發表
我好好彩用咁多 a-data 都無騎呢問題
對 A-DATA 我拿去 部 ASUS 880G-ITX 用無問題 認足 8GB 用到架
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 patman 於 2011/11/10 14:12 發表
DOM 我有野唔明, 你部THINKPAD EDGE跟機碟係WIN7 64BIT?
跟機已經係 Windows 7 Home Prenium 64bit
天然系長髮眼鏡娘 最高

我跟機係 Windows 7 Home Prenium 32bit

我搞8GB RAM個時,問過LENOVO CS, 佢答我冇64BIT
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件