[智能電話] smartone打黎話要續約了~

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 22/12/2011 21:11 發表

se pro neo v
同埋記得留意16:9
定係5:3果d
我部4" 16:9 好細mon :o)
agreed 3.7" neo V is 1 of the best choice

引用:
原帖由 bebird 於 2011-12-22 21:22 發表

agreed 3.7" neo V is 1 of the best choice
不過始終我部5530個condition very nice...
用左1年9個月都冇咩點壞到...
不過應該TRADE都冇人要T_T...
我又想等佢壞左先換...

引用:
原帖由 ukiya 於 2011-12-22 22:17 發表

不過始終我部5530個condition very nice...
用左1年9個月都冇咩點壞到...
不過應該TRADE都冇人要T_T...
我又想等佢壞左先換...
出iphone plan , 賣左佢
卡用在5530

壞左先買機
下年大把機簡

拎來當whatsapp機用啦又慳電wor

引用:
原帖由 ukiya 於 22/12/2011 20:29 發表

我就係要上網plan...
to be frank我唔知我會接受到幾大個mon...
但係我隻手唔大,太大個mon會唔好拎+我會好易在手上跌機...

上網plan...我諗都係用黎whatsapp下...
屋企會用返自家wi-fi
可能會上下website...
要幾多 ...
choose yr acceptable biggest screen phone.
4.3" GSII or Atrix 2   (I'm using)
4" ... no idea
3.7" neo v

引用:
原帖由 bebird 於 2011-12-23 12:27 發表

choose yr acceptable biggest screen phone.
4.3" GSII or Atrix 2   (I'm using)
3.7" neo v
4" xe? artix 1

引用:
原帖由 bebird 於 2011-12-23 12:27 發表

3.7" neo v
3.7最盡喇...XD
不過我會再試下既...

會唔會食米線?食既就唔駛諗,DEFY +

冒死出post架

頭先問左smartone neo V個plan...

*24個月約*
月費298 (包無限上網,1000+500通話分鐘)
隧道費12
X-Power 18 ()
合約機價2180 (可先預繳)
需付費用:
1) 冇比預繳:298 + 12 + 18 = 328
2) 己預繳:328 - 2180 / 24 = abt 237

會繼續比較...
如果發現個個台都唔抵...
咪等下年先買囉
橫掂我部機仲行得走得~

帶機上台最平係3
不過買機上台唔好去3

引用:
原帖由 62561 於 2011-12-24 14:09 發表
帶機上台最平係3
不過買機上台唔好去3
3基本上都永不錄用了~

$150 (連$12) 400mb個月......老豆岩岩續左...

引用:
原帖由 ukiya 於 24/12/2011 14:05 發表
頭先問左smartone neo V個plan...

*24個月約*
月費298 (包無限上網,1000+500通話分鐘)
隧道費12
X-Power 18 ()
合約機價2180 (可先預繳)
需付費用:
1) 冇比預繳:298 + 12 + 18 = 328
2) 己預繳:328 - 2180 / 24  ...
seems expensive

3 (雖然永不錄用都問)
$148無限上網 (12個月約)
$1880 預繳~

中移動
$68 X 12個月
2480機價XD

引用:
原帖由 ukiya 於 2011-12-25 02:12 發表
3 (雖然永不錄用都問)
$148無限上網 (12個月約)
$1880 預繳~

中移動
$68 X 12個月
2480機價XD
不過中移動仲慢