[智能電話] 數碼通今天宣佈取消新上台客戶無限上網計劃

引用:
原帖由 T12 於 2012-2-2 14:44 發表
我用1xGB一個月
咁你以後要就住用..
我完約之後,可以轉返去123,佢地$498有5GB用量,基本夠用.

引用:
原帖由 shirleyee 於 2012-2-2 14:41 發表
其實真係有需要用咁多咩,你地視力真係好到下下用電話上youtube睇片?
即係你有問題?

PCCW同CSL可以準備down network,咁樣跳河法我唔會轉住

我出部Note純粹為左睇片,不過因為我電話擺褲袋驚爆芒,所以交換細佬部S2黎用.

引用:
原帖由 bebird 於 2012/2/2 14:40 發表
2GB
those ppl always video
e.g. mytv, youtube, apple video news
個d 用得咁濫 , 抵死囉
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-2-2 14:51 發表
PCCW同CSL可以準備down network,咁樣跳河法我唔會轉住
電訊數碼同中國移動好似都係租CSL 3G網絡

引用:
原帖由 62561 於 2012-2-2 14:54 發表

電訊數碼同中國移動好似都係租CSL 3G網絡
無錯,係租CSL...
個個都話跳河,我就唔跳住lu

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-2-2 14:56 發表

無錯,係租CSL...
個個都話跳河,我就唔跳住lu
佢地都有lock speed,影響唔大掛..

引用:
原帖由 dom 於 2/2/2012 14:53 發表

個d 用得咁濫 , 抵死囉
can u guess 1 hr mytv high quality, use how many data?

引用:
原帖由 62561 於 2012-2-2 14:57 發表

蟻多"嬲"死象

好貴呀

引用:
原帖由 62561 於 2012-2-2 14:57 發表

LTE 一個base 都係 600人左右

引用:
原帖由 bebird 於 2012-2-2 14:57 發表

can u guess 1 hr mytv high quality, use how many data?
冇睇mytv,不過睇一個鐘niconico生放送用差唔多400MB

你落2GB,真係夠唔夠呀,今年年尾都去到1.6GB咁滯

仲未計 tethering =.=