[硬件] 7mm SSD

引用:
原帖由 terryho666 於 2012-6-26 16:09 發表

就咁m3呢? m3p睇價錢都知好過m4
M3 Plextor既資料就話都勁過M4,不過未試過唔知。

引用:
原帖由 Aware 於 2012-6-26 16:14 發表

M3 讀既速度同 M4 差唔多
但寫會快啲

引用:
原帖由 Aware 於 2012-6-26 10:23 發表

Ricky don't need AES 256 encryption
BSoD都解決唔到

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-26 19:28 發表

BSoD都解決唔到
Touch Wood...我用緊320無事
老實講,AMD Driver仲易出事

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-26 20:27 發表

320唔係SF

有無死士用緊Samsung SSD...
香港係邊間代理

Pish

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-6-28 23:34 發表
香港係邊間代理
Samsung SSD大部份死咗去Apple度,有貨淨香港都入唔到啦
====================================================
話時話,Apple告咗samsung咁Q耐都唔換supplier,正宗又要買又要X

引用:
原帖由 Aware 於 2012-6-29 19:42 發表

Samsung SSD大部份死咗去Apple度,有貨淨香港都入唔到啦
====================================================
話時話,Apple告咗samsung咁Q耐都唔換supplier,正宗又要買又要X ...
MBA有用Toshiba SSD
我見珍寶有830價

m4 同 m4pro  除左 7mm 其實係唔係一樣??

引用:
原帖由 Aware 於 2012/6/26 16:14 發表

M3 我有隻 128GB 用緊
VS
M4 美幸號

兩隻 SSD 都係 Dirty State , 用左一半左右容量情況下
M4 係慢過隻 M3
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 rickywk 於 2012/6/26 20:27 發表

根本係初初 SandForce 拿d ES 出黎賣
未整好試好 Firmware 就賣
最近先爆完鑊 話行唔到 Hardware AES 256bit Encryption ( Chipset 賣點之一)
累埋 Intel 要 Recall + Refund

SF 自己QA/QC 未做好 , 急住出更死啦
至於 AMD Driver 好唔好
唔用係好過用
用 Marvell 好用過 SandForce
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 rickywk 於 2012/6/28 23:34 發表
香港係邊間代理
得死角賣個D ?
唔係 Microworks 應該係水貨黎
保用就祝你好運

天然系長髮眼鏡娘 最高

我就唔會搏
Crucial M4 => X 記代理 , 雖然都係水, 但係建達保
點都好過唔知係邊轉頭搬左唔知去邊既水貨代理

Plextor M3 / M5S => Century , 5 年保/3年 (M5S)
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 30/6/2012 03:32 發表
我就唔會搏
Crucial M4 => X 記代理 , 雖然都係水, 但係建達保
點都好過唔知係邊轉頭搬左唔知去邊既水貨代理

Plextor M3 / M5S => Century , 5 年保/3年 (M5S)
if u were me, u choose m5s (3 yrs warranty + faster) or m3 (5 yrs warranty + slower + rack + $80 more)?