[硬件] 請各米王準備銀糧

引用:
原帖由 jackli 於 2012-8-1 15:38 發表

咁我寧願買依部喇
唔識欣賞

引用:
原帖由 Henry 於 2012-8-1 15:39 發表
WAV最多食到幾多Bit?
陣間想播BD-A/DVD-A/SACD出唔盡就.......
WM8718 DAC  192/24

引用:
原帖由 lctang 於 2012-8-1 15:40 發表
http://www.intl.onkyo.com/downlo ... 55_euex_leaflet.pdf

仲要 play 到 DSD file
24/192 DAC.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 lctang 於 2012-8-1 15:37 發表

夠唔夠買隻牛/DAC?
理智既音響玩家, 要衡量個價值
一部2000既player同6000既player, 多出4000, 到底有無個價值係度
呢句野係出自聲學博士把口(即係我老細 )

我有部PC + BOSE C5就夠

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-8-1 15:50 發表

一部2000既player同6000既player, 多出4000, 到底有無個價值係度
2000有無咁既Spec同音質?
膽機幾錢?
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-8-1 15:50 發表

出黎個 wave form 一唔一樣先

引用:
原帖由 Henry 於 2012-8-1 15:54 發表

2000有無咁既Spec同音質?
膽機幾錢?
2000一定無
我意思係話, 多出黎個4000, 值唔值得買佢新功能同音質
到底佢新功能同音質, 你係咪成日用得著? 值得用4000去買佢返黎
有人覺得值, 有人覺得唔值

引用:

正如係唔係G 定菜頭一樣

引用:
原帖由 lctang 於 2012-8-1 15:56 發表

出黎個 wave form 一唔一樣先
一定貴D好D架, 問題係好左個部份, 值唔值你用4000買佢姐
定係將個4000, 投資落第二度比player更實際

你又要方便 一click 有聲,
又要好聲,
咁系要比多D錢嫁LA,..,
doo..m = =

引用:
原帖由 lctang 於 2012-8-1 15:57 發表

正如係唔係G 定菜頭一樣
岩, 就好似影相, 買靚野唔包送技術一樣
到底一班有菜頭既相機用家, 係咪一定影既相靚過用普通鏡頭既用家

引用:
原帖由 jackli 於 2012-8-1 16:00 發表
你又要方便 一click 有聲,
又要好聲,
咁系要比多D錢嫁LA,..,

set 好左個 DLNA 接個 play 就有聲

不過對我黎講又好似重覆左, 部 rx-v2067 一樣有

6000 幾抵
最衰冇 digital out

引用:
原帖由 metto 於 2012-8-1 17:13 發表
最衰冇 digital out
再 digital out 為咩???  
最終係睇粒 DAC >> power amp
依家好多Top AV amp 已經唔錯 解完咪用 XLS 去 你喜愛既膽機