[硬件] 部機點樣可以涼d?

引用:
原帖由 bebird 於 2012-9-20 16:21 發表

is u computer inside fridge? 15C...
我都想

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-9-20 11:19 發表
用冷氣吹住?!
無吹住
不過我覺得HP隻機箱散熱好似幾好咁,CPU heatsink入風位直接對住機箱外面,有把9cm風扇吹住,heatsink出風位又有另一把風扇抽風

引用:
原帖由 YCST 於 2012-9-20 23:41 發表

無吹住
不過我覺得HP隻機箱散熱好似幾好咁,CPU heatsink入風位直接對住機箱外面,有把9cm風扇吹住,heatsink出風位又有另一把風扇抽風
btx

引用:
原帖由 BlackBird 於 2012-9-20 13:21 發表
342係裝到12CM class 的Heatsink...
唔知點解我見TX3 (9cm fan)好似都係剛剛好咁

引用:
原帖由 XT 於 2012-9-20 23:50 發表

btx
如果部機我係而家先買,我會買廠機算~

引用:
原帖由 YCST 於 2012-9-20 23:59 發表

如果部機我係而家先買,我會買廠機算~
廠機啲hdd位唔o岩用

342  玩野既可以好似我咁 成隻 AXP 140 下吹式擺入去
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 YCST 於 2012-9-20 23:53 發表

唔知點解我見TX3 (9cm fan)好似都係剛剛好咁
TX3咁大個罩....
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

引用:
原帖由 XT 於 2012-9-21 21:49 發表

廠機啲hdd位唔o岩用
拆過HP 8200 small form factor可以裝2隻HDD
對於我黎講都夠
不過Lenovo類似大細既好似得裝到一隻HDD

引用:
原帖由 dom 於 2012-9-21 23:11 發表
342  玩野既可以好似我咁 成隻 AXP 140 下吹式擺入去
都有諗過
仲可以靜d tim
不過就哂左舊TX3

引用:
原帖由 YCST 於 2012-9-22 13:53 發表

拆過HP 8200 small form factor可以裝2隻HDD
對於我黎講都夠
對我黎講唔夠啦已經

引用:
原帖由 YCST 於 2012/9/22 13:53 發表

對於我黎講都夠
早幾日先整完部 8200 換底板
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 YCST 於 2012/9/22 13:55 發表

都有諗過
仲可以靜d tim
不過就哂左舊TX3
其實想部機涼d 
- 通風 (Cool air In -> Hot / exhaust Out )
 睇你要 涼定係靜了 , 我依家係偏向後者
反正涼左部機 d 熱氣變左係自己房 熱翻你自己

- TX3 本身唔係好強, 唔好太期望會做到d 咩
天然系長髮眼鏡娘 最高

不過你係 Intel 原廠板
你望下有無d option 係開 Enhanced  Speedstep ( EIST ) 或者 C6 State
可以再降d 溫
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 jackli 於 2012/9/20 08:13 發表
全部原裝
你粒 2600K 係 SANDY BRIDGE 黎喎
天然系長髮眼鏡娘 最高