[硬件] 有冇師兄熟NAS?

引用:
原帖由 alextamly 於 2011-7-25 09:36 發表
嘩..去到19幾頁...
唔追post喇....
呵. 只睇唔救我

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-25 09:40 發表

Windows係寧舍麻煩。:o)
我回想裝WIN 2003 SBS, 睇人裝ACTIVE DOMAIN. 煩

而家我部DS411 都唔開DOMAIN, 行WORKGROUP

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-25 09:51 發表

呵. 只睇唔救我
set nas...畫圖..畫圈圈...

引用:
原帖由 alextamly 於 2011-7-25 09:54 發表

??????

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-25 09:51 發表

係LO, 研究緊...可能要問問SHARP有冇PRINT SERVER介紹?
比我就尸口中月老闆:點解唔買部有LAN既

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-25 09:52 發表

我回想裝WIN 2003 SBS, 睇人裝ACTIVE DOMAIN. 煩

而家我部DS411 都唔開DOMAIN, 行WORKGROUP
如果真係要攪啲Security,唯有一個User一個新Share Folder。
不過我就會同佢地講:擺上去既野全世界都睇到既。

引用:
原帖由 alextamly 於 2011-7-25 09:54 發表

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-25 10:14 發表

點解好多人都唔明咁o既...

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-25 10:11 發表

比我就尸口中月老闆:點解唔買部有LAN既
而家打去SHARP問下先.

我都想問, 點解當初唔買有LAN.

搞到有一部機24小時開著..

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-25 10:13 發表

如果真係要攪啲Security,唯有一個User一個新Share Folder。
不過我就會同佢地講:擺上去既野全世界都睇到既。
唯有禁, SHARE FOLDER 自設的可以SET 密碼

THINKING HOMES 開唔開好.

引用:
原帖由 alextamly 於 2011-7-25 10:26 發表

點解好多人都唔明咁o既...
理解不能

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-25 10:29 發表

唯有禁, SHARE FOLDER 自設的可以SET 密碼

THINKING HOMES 開唔開好.
冇必要。
開一個common比全世界,個acc用公司名,個Share叫Public,叫啲人自已係入面開folder擺野。
有權力人士先開新Share Folder新Acc比佢,落Security其他人冇read write,得佢有。
個home hidden埋佢。

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-25 10:28 發表

而家打去SHARP問下先.

我都想問, 點解當初唔買有LAN.

搞到有一部機24小時開著..
邊個decide型號邊個要比人X

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-25 10:35 發表

邊個decide型號邊個要比人X
等緊師傅答...

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-25 10:33 發表

冇必要。
開一個common比全世界,個acc用公司名,個Share叫Public,叫啲人自已係入面開folder擺野。
有權力人士先開新Share Folder新Acc比佢,落Security其他人冇read write,得佢有。
個home hidden埋佢。 ...
但係如果個人化HOMES 關左.
禁佢D 野就放係HOME 到.
其他人都睇到?