[硬件] 請幫忙推介高清手指, thx!

引用:
原帖由 lorym 於 2010-10-23 01:32 發表

都係用同一條天線同一個軟件。
MP果支有三四格,
支愛國者就滿晒!
而且支愛國者係順過支MP。

我依家覺得好似跌左三百幾蚊咁。
realtek收得真係好好, 點解會咁
而家realtek收唔爆應該都幾好架喎

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-10-23 08:04 發表

realtek收得真係好好, 點解會咁
而家realtek收唔爆應該都幾好架喎
等我今日買過支室內天線再試試先。
你用乜軟件睇電視?
唔知愛國者用乜晶片呢?

另外,室內天線有冇好介紹?

引用:
原帖由 lorym 於 2010-10-23 08:10 發表

等我今日買過支室內天線再試試先。
你用乜軟件睇電視?
唔知愛國者用乜晶片呢?

另外,室內天線有冇好介紹?
MagicViewer

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-10-23 08:23 發表

MagicViewer
噚晚我都有試哩個。
我估唔到佢連愛國者都用到。

已經買過支室內天線,
試過晒都係支愛國者收得好 d 。
支 MP Multi 始終都係少過支愛國者一、二格!

但...........唔知點解我只係收到老四台,
其他果 d 都收唔到!
明明以前可以收晒十一個台咖喎。

要買多個放大器試試先。

最直接係用入屋天線,要分插就加放大器。

引用:
原帖由 Aware 於 2010-10-23 23:03 發表
最直接係用入屋天線,要分插就加放大器。
用大廈果條就當然正常啦,
可惜我間房冇嘛,

但明明以前都收足咁多個台咖,
依家點試都唔得!

引用:
原帖由 lorym 於 2010-10-23 01:32 發表

都係用同一條天線同一個軟件。
MP果支有三四格,
支愛國者就滿晒!
而且支愛國者係順過支MP。

我依家覺得好似跌左三百幾蚊咁。
下?!!!
你咩軟件 + 用咩天線
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 lorym 於 2010-10-23 08:44 發表

噚晚我都有試哩個。
我估唔到佢連愛國者都用到。
其實.......因為你安過 MP 既Driver
認到個 Hardware ID 咁解
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 lorym 於 2010-10-23 20:34 發表
已經買過支室內天線,
試過晒都係支愛國者收得好 d 。
支 MP Multi 始終都係少過支愛國者一、二格!

但...........唔知點解我只係收到老� ...
Multi 我玩野到 搭巴士行緊用 Notebook 用跟黎支天線仔都收到
(Before Product Launch Pre-launch Test)
你有無移除左個 Driver 先

P.S. : 開賣之後 , Multi 係最少 "收唔到/收唔足台" 問題 既產品
只有 "乜都收唔到" (壞)

收唔足台 有可能訊號有關
你用第二隻手指又收爆
你有無試過用跟黎支天線仔 放窗口邊試下

*** 如果你唔介意的話 可唔可以講你住邊區 ***

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2010-10-24 01:10 發表

下?!!!
你咩軟件 + 用咩天線
軟件咪用 Magic Viewer 同 TotalMedia 3.5 囉,
天線就用八仔室內天線。

引用:
原帖由 lorym 於 2010-10-24 01:22 發表

軟件咪用 Magic Viewer 同 TotalMedia 3.5 囉,
天線就用八仔室內天線。
咁奇怪
天然系長髮眼鏡娘 最高

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2010-10-24 01:12 發表

Multi 我玩野到 搭巴士行緊用 Notebook 用跟黎支天線仔都收到
(Before Product Launch Pre-launch Test)
你有無移除左個 Driver 先

P.S. : 開賣之後 , Multi 係最少 "收唔到/收唔足台" 問題 既產品
只有 "乜都收唔到" (壞)

收唔足台 有可能訊號有關
你用第二隻手指又收爆
你有無試過用跟黎支天線仔 放窗口邊試下

*** 如果你唔介意的話 可唔可以講你住邊區 ***
我都唔知點解依家會收唔足台,
兩年前用跟手指果支天線仔都收足十一個台,
依家唔用室內天線就真係一個台都收唔到,
所以我都諗住買多個放大器試試。

我住屯門,
仲望到個發射站添。

引用:
原帖由 dom 於 2010-10-24 01:27 發表
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1176830
This one ?
係呀,
我轉左用 w7 之後就用唔到,
所以咪買過支囉,
點知依家又用得返。