[硬件] 粒G530真係好強大

引用:
原帖由 potato 於 2012-5-9 20:21 發表

我部AMD細箱咪呢隻鐵皮箱 係個面版唔同
部G530用CM100仲涼過佢
CM100咁大部
係ISK300既一部半...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:15 發表

仲要廢既Win XP SP3, 無rom, 22" Full HD mon
仲多多要求
我自己用 2140 3G Ram 19" mon 炸

引用:
原帖由 fish! 於 2012-5-9 20:22 發表

仲多多要求
我自己用 2140 3G Ram 19" mon 炸
問題係lock死哂所有hardware / software
又上唔到網

引用:
原帖由 potato 於 2012/5/9 20:21 發表

我部AMD細箱咪呢隻鐵皮箱 係個面版唔同
部G530用CM100仲涼過佢
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

頂, 身痕想買多個ISK-300

引用:
原帖由 dom 於 2012-5-9 20:13 發表

咁既話無計
同埋你cost 個度 限制 , 箱唔可以佔太多 budget

好d既細 ITX 箱 野野都 > $500 重未必跟牛
老細點會批
得3千係呢D 料,
一係比多1千玩SSD 囉
上次出唔到2個 mon 嚇死我
早知買G530 cap 水好過

引用:
原帖由 fish! 於 2012-5-9 20:25 發表

得3千係呢D 料,
一係比多1千玩SSD 囉
上次出唔到2個 mon 嚇死我
早知買G530 cap 水好過
呢d先係好員工

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:23 發表

問題係lock死哂所有hardware / software
又上唔到網
邊個比你番工上網玩 FB?

引用:
原帖由 fish! 於 2012-5-9 20:26 發表

邊個比你番工上網玩 FB?
所以個個手機都無限上網

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:22 發表

CM100咁大部
係ISK300既一部半...
ISK300放唔到3.5吋HDD AR MA

引用:
原帖由 potato 於 2012-5-9 20:29 發表

ISK300放唔到3.5吋HDD AR MA
CM100咪又係1個3.5"...

引用:
原帖由 dom 於 2012-5-9 20:20 發表
砌細 ITX 機 我唔敢認好熟
但係 之前我出過個d config @ 吹部/No.1

點解會指定某品牌 ITX case 係因為
1. 可靠性 , 尤其係火牛 , ITX 箱好多時 custom 牛/ DC 牛 , 長開 隻牛唔惦既話 真係祝君好運
2. 通風散熱  ...
1. 火牛真係好緊要
2. 通風散熱又係難, CPU 果D 都算, 唔搞個 HD 40度都來
我會用膠紙貼住D lone, 等D 風可以下去上, 一係上去下, 一係前去後

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:29 發表

CM100咪又係1個3.5"...
咁我咁岩有個3.5係度AR MA  果時HDD又貴

引用:
原帖由 fish! 於 2012-5-9 20:31 發表

1. 火牛真係好緊要
2. 通風散熱又係難, CPU 果D 都算, 唔搞個 HD 40度都來
我會用膠紙貼住D lone, 等D 風可以下去上, 一係上去下, 一係前去後
SSD

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:34 發表

SSD
都會熱吧?