[硬件] 請各米王準備銀糧

引用:
原帖由 metto 於 2012-8-1 17:13 發表
6000 幾抵
最衰冇 digital out
擺書房/房唔錯

引用:
原帖由 lctang 於 2012-8-1 17:18 發表

再 digital out 為咩???  
最終係睇粒 DAC >> power amp
依家好多Top AV amp 已經唔錯 解完咪用 XLS 去 你喜愛既膽機
我本身已經有 獨立 DAC 俾兩聲道用, 淨係想要個 streamer / cas 但懶得自己砌
買 nas 要優化 + 轉 linear power supply
大牌子如 linn 又太貴, 呢部其實幾好

av-amp 就純粹攞黎打機睇戲

AC 100V..

引用:
原帖由 tat0801 於 2012-8-1 17:22 發表
AC 100V..
有 UK 版

引用:
原帖由 metto 於 2012-8-1 17:21 發表

我本身已經有 獨立 DAC 俾兩聲道用, 淨係想要個 streamer / cas 但懶得自己砌
買 nas 要優化 + 轉 linear power supply
大牌子如 linn 又太貴, 呢部其實幾好

av-amp 就純粹攞黎打機睇戲 ...
av-amp 當 streamer / cas 用

呢部就 pre-amp only

引用:
原帖由 tat0801 於 2012-8-1 17:22 發表
AC 100V..
100V 唔系問題

引用:
原帖由 metto 於 2012-8-1 17:13 發表
6000 幾抵
最衰冇 digital out
幾抵

米王真係米王

回復 36# ngotto 的帖子

無錢無位放...
逃過一個放血機會..
YEN 9.9..
去日本都唔想去

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-8-1 16:02 發表

岩, 就好似影相, 買靚野唔包送技術一樣
到底一班有菜頭既相機用家, 係咪一定影既相靚過用普通鏡頭既用家
唔係
一張相個 Mood 唔一定係用鏡味/成像造出黎

引用:
原帖由 tat0801 於 2012-8-1 17:29 發表
無錢無位放...
逃過一個放血機會..
YEN 9.9..
去日本都唔想去
唔係好大部
香港應該會入UK 版, 會平D????  

引用:
原帖由 cainester 於 2012-8-1 17:29 發表

唔係
一張相個 Mood 唔一定係用鏡味/成像造出黎
又係喎
我知你指緊冠希哥D相係其中之一類

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-8-1 17:32 發表

又係喎
我知你指緊冠希哥D相係其中之一類
你條甜虫

引用:
原帖由 cainester 於 2012-8-1 17:36 發表

你條甜虫
你同奶茶

引用:
原帖由 lctang 於 2012-8-1 17:25 發表

av-amp 當 streamer / cas 用
唔鍾意影音溝埋
而家係

打機睇戲: bdp/ps3 -> av-amp -> pre-out to 2ch amp for 前置, 直駁後置
聽歌: cd 機 + dac / 黑膠盤 -> 2ch amp -> speakers

引用:
原帖由 cainester 於 2012-8-1 17:26 發表

幾抵

米王真係米王
砌 CAS 都唔平...不如直接買部平價 streamer, 慳返時間 XD
不過又要買返條電源線
同埋要買多個美式牆插返屋企換