[硬件] 開唔到機....去左代理, 回家後, ......

引用:
原帖由 Aware 於 2011/8/5 23:06 發表

平RAM只用AData。
我寧願用 Kingston / Transcend
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-5 23:52 發表

唔夠平

換牛吧

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-5 23:52 發表

Is Transcend RAM ok?
Their flash memory is very good according to my experience, but I have never come across their RAM.

引用:
原帖由 lctang 於 2011-8-6 00:02 發表
換牛吧
Do 換 jor

引用:
原帖由 Aware 於 2011/8/5 23:57 發表

唔夠平
A-DATA ......平
不過我寧願貴少少 無咁多鑊
Kingston 我會買 Viewking
真係壞 RAM 一換一

之前對 Hyper X DDR2-1066 2GB x2 行唔到 DDR2-1066 佢寫既 Timing 傻左,
個陣已經周街無貨 , 賣緊 DDR3 既 Hyper X

我拿上去 Viewking 諗住要放低維修幾星期 , 佢竟然係 , 叫我等陣, 登記左d 資料之後行入房 (應該係倉黎 )
5 分鐘後拿pack 全新既 Hyper X DDR2-1066 2GB x2 比我 !!!

Viewking 個次我直頭係 No.1 開post 讚

天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 ccw 於 2011-8-6 00:10 發表

Do 換 jor
4樣野都無事, 風水

樓主唔夾AMD
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-6 00:37 發表
樓主唔夾AMD
講真而家唔夾RAM呢啲咁難出現既case都遇到,一定要開香檳興祝

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-6 00:43 發表

講真而家唔夾RAM呢啲咁難出現既case都遇到,一定要開香檳興祝
msi + adata = 好易

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-6 00:44 發表

MSI Blacklisted

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-6 00:44 發表

對上一次出機已奶野
要入bios set慢對ram先無事

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-5 23:00 發表

Corsair value :o)
唔夾RAM,唔洗再試。
=============================
你搵到第二條RAM開機update BIOS可以再試。
引用:
原帖由 XT 於 2011-8-5 23:02 發表

Corsair 奶野啦

屋企有條 DDR2 XMS2 , 一同其他RAM一齊行連BIOS都入唔到 , 有陣時機都開唔到
舊個RAM對點解一年先死?

新的RAM點解都係禁?

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-6 00:34 發表

A-DATA ......平
不過我寧願貴少少 無咁多鑊
Kingston 我會買 Viewking
真係壞 RAM 一換一

之前對 Hyper X DDR2-1066 2GB x2 行唔到 DDR2-1066 佢寫既 Timing 傻左,
個陣已經周街無貨 , 賣緊 DDR3 既 Hype ...
題外話:
我有張 Kingston MicroSD 卡都係 Viewking 代理,之前拎上去都係超快地一換一
個 office 又要幾靚,唔係工廠大廈
:)

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-6 00:43 發表

Ram Controller 唔係搬左去CPU....唔係應該一早優化曬了...仲唔夾

一陣去試試....KINGSTON RAM OK?:shakehand