[硬件] 開唔到機....去左代理, 回家後, ......

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-8-6 08:54 發表

Ram Controller 唔係搬左去CPU....唔係應該一早優化曬了...仲唔夾

一陣去試試....KINGSTON RAM OK?:shakehand
not corsair is ok.

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-6 11:25 發表

:shakehand so pk:shakehand

我想問, CPU 4核個D, 寫就寫95TDP
隻隻一樣禁熱?

EG Q8400-------X4 645

所以你見我唔鍾意 MSI 就係咁解

話自己一線廠 , 軍規
連個  bios 都寫唔惦
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 XT 於 2011/8/6 00:45 發表

對上一次出機已奶野
要入bios set慢對ram先無事
MSI Blacklisted
\出過兩部 MSI MB + A-DATA 都爆鑊

一換翻 ASRock / ASUS 就無事
同一粒 U 同一對 RAM

你話呢
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 Aware 於 2011-8-6 11:25 發表

:shakehand OH

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-8-6 11:36 發表

:shakehand so pk:shakehand

我想問, CPU 4核個D, 寫就寫95TDP
隻隻一樣禁熱?

EG Q8400-------X4 645
AND
同問.

AthlonII X4 , Core i3, Pentium G, APU , 識唔識...係IDLE O R冇野做時, 關閉多餘核心?

只知Q8X00唔識

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011/8/6 12:00 發表

AND
同問.

AthlonII X4 , Core i3, Pentium G, APU , 識唔識...係IDLE O R冇野做時, 關閉多餘核心?

只知Q8X00唔識
Athlon II X4 = NO
APU = Yes ? ( C6 mode )

不過其實 Cool * Quiet Idle已經降到 800MHz
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-6 12:31 發表

Athlon II X4 = NO
APU = Yes ? ( C6 mode )

不過其實 Cool * Quiet Idle已經降到 800MHz
我以為aii x4識tim

引用:
原帖由 qcmadness 於 6/8/2011 12:44 AM 發表

msi + adata = 好易
我部desktop 係呢個組合
但好幸運地無乜事

引用:
原帖由 刺青 於 2011-8-6 13:06 發表

我部desktop 係呢個組合
但好幸運地無乜事
so good

最新情況.

死人板+死人U+死人RAM(CORSAIR VALUE)...係A SIR到開到機..... <----睇到眼都突.

我買左火牛同kingston RAM.

回家..

死人板+死人U+死人RAM  + 舊牛.............唔得

死人板+死人U+死人RAM   +新牛............唔得

死人板+死人U+ 新RAM 單條  + 舊牛......唔得

死人板+死人U+ 新RAM Dual + 舊牛......唔得

死人板+死人U+ 新RAM 單條/Dual  + 新牛......唔得

點算...唔係真係風水呀....

裸跑都唔得??

引用:
原帖由 Heee 於 2011-8-6 18:07 發表
裸跑都唔得??
換左新牛試時, 己冇入CASE>
而且今次測試, 連RW 同HDD的電源都唔駁.

真係只駁左主板個2條

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-8-6 18:05 發表
最新情況.

死人板+死人U+死人RAM(CORSAIR VALUE)...係A SIR到開到機.....  
今次真係 your face your fate

引用:
原帖由 XT 於 2011-8-6 18:27 發表

今次真係 your face your fate
百思不得其解

唔通要放棄Amd