[硬件] 有冇師兄熟NAS?

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 21:38 發表

有冇牌子?
=====================
通常NAS唔插HDD開機會冇Q哂setting。
下, 冇HDD 會冇曬???

D Data??

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-20 21:39 發表

下, 冇HDD 會冇曬???

D Data??
個NAS唔係吉既咩?
係既話梗係用呢招reset to factory default架啦。

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 21:49 發表

個NAS唔係吉既咩?
係既話梗係用呢招reset to factory default架啦。
我上頁講左, 冇牌子冇型號,
我都唔知邊到黎本MENU

點RESET TO FACTORY

不過今日RUN起, 都幾嘈下

仲SEARCH緊幾多MB RAM同咩CPU

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-20 21:53 發表

我上頁講左, 冇牌子冇型號,
我都唔知邊到黎本MENU

點RESET TO FACTORY

不過今日RUN起, 都幾嘈下

仲SEARCH緊幾多MB RAM同咩CPU
佢個UI冇寫乜牌子?
==========================
整個DS411+II啦

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 21:58 發表

佢個UI冇寫乜牌子?
我連IP 都PING 唔Q到, 唔知佢SET左咩

連UTILITY都冇比我, 唔好話個UI係咩牌

我睇左NAS, 一粒我認識的RESET制都冇....咩Q黎GA

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-20 21:59 發表

我連IP 都PING 唔Q到, 唔知佢SET左咩

連UTILITY都冇比我, 唔好話個UI係咩牌

我睇左NAS, 一粒我認識的RESET制都冇....咩Q黎GA
叫班ONX俾Admin Password,唔係搵高層同佢飲茶。
====================================
啲呀差零麻鬼煩。

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 22:22 發表

叫班ONX俾Admin Password,唔係搵高層同佢飲茶。
====================================
啲呀差零麻鬼煩。
叫老板迫佢講PASSWORD比我

唔知有冇PRINT SERVER功能了....

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-20 22:23 發表

叫老板迫佢講PASSWORD比我

唔知有冇PRINT SERVER功能了....

===============================
啲垃圾唔知有冇10MB/s

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 22:37 發表

===============================
啲垃圾唔知有冇10MB/s
如果入到nas內,除牌子,可查出cpu and ram 資料?
如只有128 MB 都順?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-20 22:53 發表

如果入到nas內,除牌子,可查出cpu and ram 資料?
如只有128 MB 都順?
128MB只要User一多就PK
CPU係ARM既話再死多兩錢重
加埋垃圾OS就perfect

引用:
原帖由 Aware 於 2011-7-20 22:56 發表

128MB只要User一多就PK
CPU係ARM既話再死多兩錢重
加埋垃圾OS就perfect
迫宮中

我想問, NAS 中, 會唔會有公板設計, 公板程式, 公板的系統???

Printer唔好駁住隻NAS啦,而家買部有ethernet o既laserjet都係好平,3K內一定得

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-7-21 10:34 發表
Printer唔好駁住隻NAS啦,而家買部有ethernet o既laserjet都係好平,3K內一定得
冇, 用緊的sharp冇得加

點解唔好? 因為會慢?:shakehand

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-21 10:40 發表

冇, 用緊的sharp冇得加
換啦!就算駁到落NAS,我驚玩得死你