[硬件] RX 480 Review

RX 480 Review

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480/

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

Weaker than expected

有好多TEST其實只係同970一樣/快970少少
有D失望 等咁耐既結果只係一張amd版970

引用:
原帖由 KvCC 於 2016-6-29 21:22 發表
有好多TEST其實只係同970一樣/快970少少
有D失望 等咁耐既結果只係一張amd版970
都係咁話,同1070比亦冇性價比上的優勢;
不過應該幾受砌新機班人歡迎。

我係Nvidia,只要降張970個價到低過佢些少已經冇嘢驚

引用:
原帖由 Sandbo 於 2016-6-29 21:35 發表

我係Nvidia,只要降張970到低過佢些少已經冇哂驚
970劈唔起, 但仲有1060

引用:
原帖由 qcmadness 於 2016-6-29 21:15 發表
Weaker than expected
但最高spec既佔有率其實唔係咁高 (講錯既話求指正)

引用:
原帖由 XT 於 2016-6-29 21:45 發表

但最高spec既佔有率其實唔係咁高 (講錯既話求指正)
運算卡/繪圖卡先賺大錢

引用:
原帖由 Sandbo 於 2016-6-29 21:35 發表

我係Nvidia,只要降張970到低過佢些少已經冇哂驚
係咁傳到打贏970 追到980
中晒伏

引用:
原帖由 KvCC 於 2016-6-29 21:47 發表

係咁傳到打贏970 追到980
中晒伏
佢係快過970, 但肯定未去到980 level
耗電都唔見得好過970好多

引用:
原帖由 qcmadness 於 2016-6-29 21:48 發表

佢係快過970, 但肯定未去到980 level
耗電都唔見得好過970好多
真係快一丁點
追兩年先快970 DD

引用:
原帖由 KvCC 於 2016-6-29 21:50 發表

真係快一丁點
追兩年先快970 DD
咁即係GCN有critical flaw

引用:
原帖由 qcmadness 於 2016-6-29 21:46 發表

運算卡/繪圖卡先賺大錢
FireGL 影都無呢
你睇對家CUDA

引用:
原帖由 Sandbo 於 2016/6/29 21:03 發表
https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480/
下? 快 GTX970 咁少??
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2016-6-29 22:48 發表

下? 快 GTX970 咁少??
你買番nv啦

引用:
原帖由 qcmadness 於 2016-6-29 09:51 PM 發表

咁即係GCN有critical flaw

好似Vega先係全新大改
家下睇落polaris似執一執gcn再加大L2,改geomerty engine
懷疑polaris係拎嚟試野,再用價錢優惠引人買