[硬件] 給想買手提電腦的你 - 買手提電腦前要三思!

引用:
Originally posted by evangeline at 22/3/2010 10:32:
買NB 效能都係其次, 反而佢重唔重, 大唔大先係關鍵
如果要型就買Macbook 好過~
睇你點用
desktop replacement 既話大D都唔怕

引用:
Originally posted by 福頭蛋撻 at 2010-4-8 19:49:

睇你點用
desktop replacement 既話大D都唔怕
desktop replacement我覺得15.4"已經okay啦

引用:
Originally posted by PaTT at 8/4/2010 20:05:

desktop replacement我覺得15.4"已經okay啦
你知咖啦, d人又要部機打得(機)又睇得(高清)

btw, desktop replacement 已經冇咩市場...All-in-one 玩哂咖啦
講慳位, 某部分既後者仲可以掛牆
出街大家都唔會拎部咁重出去...
效能就可能All-in-one 嬴 <- 我要check下先

我買notebook係為左去朋友屋企,
二十幾個fd一齊notebook  wifi 玩cs , 高達online...好多game
好鬼過癮, 通頂係咁玩@.@

我部 eeepc 900 大部份時間都供奉緊

引用:
Originally posted by pk1667 at 2010-4-9 14:44:
我部 eeepc 900 大部份時間都供奉緊
我部901 rip左
換左1810tz
都唔知901果d ssd點搞= =

我係想買部CULV返學用 (因為唔駛拎埋叉電)
但我部MSI又用得好好地 ........(唔係netbook,係用左差唔多2年既PR200)

引用:
Originally posted by 阿峰 at 17/4/2010 17:32:
我係想買部CULV返學用 (因為唔駛拎埋叉電)
但我部MSI又用得好好地 ........(唔係netbook,係用左差唔多2年既PR200)
夠用既話, 等佢rip 先買啦

引用:
Originally posted by 福頭蛋撻 at 2010-4-17 17:37:

夠用既話, 等佢rip 先買啦
用就夠用
只係嫌佢續航力唔夠
雖然較到最暗可以頂到差唔多4個鐘 (C2D P7350)

買左部最愛既 X100e 送比自己
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
Originally posted by dom at 30/5/2010 13:15:
買左部最愛既 X100e 送比自己
得啦, 知你係AMD死士啦

我都想買部 12" 用su9600既toshiba俾自己玩...不過斷貨又要2xxxx...

用過18", 17", 16", 15.4"

覺得15.4" 是最平衡的size.....

用緊14"
頭幾日覺得mon細,之後用用下又覺得夠大

唔介意水貨,可以平好多.

部NOTEBOOK仲勁過自己部DESKTOP...