[智能電話] Android 好多野玩

引用:
Originally posted by ivan15 at 2010-4-26 21:04:

搵電話等四大天王的用途--> Centro
其他玩樂--> O2..?
記事,memo,電話就palm, 上網,買賣股票,馬會&聽歌(SRS WOW HD)就o2

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-4-26 21:15:

我都係Palm Professional、HandSpring Visor、IIIc、T3 咁一路玩上黎;
而家櫃桶部 T3 仲係完整 100% work ………

你講得好琚APalm 死在不思進取,
去到 T3 一代,人地已經開始玩WiFi 玩多媒體,
T3 買 ...
我都用過好多..............
Palm IIIxe, Zire 71, Sony N610, NR70, T|T3, Treo 600, CENTRO (最後一部)

的確, TT 真係十分好的DESIGN
尤其是TT3, 大mon 又得, 細mon 又好~
果陣時好應該出部TT4, 就是加個Wifi,
加強上網, 遊戲支援,
咁就已經sure win!!!!

但你都知啦, palm 要保住所謂美國果邊的市場
死都唔出wifi,
大家由心熱等到心灰, 由心灰等到心死
到大家都心死的時候先出部Palm Pre
Sorry, it\'s tooooooooooooooooo late~

=======
仲要係果陣仲玩緊PDA 市場~
PDA 有T5, 有齊WIFI, BT, 320X480 大Mon, 但冇電話~!!
phone 有Treo 600/650, 有BT, 有電話, 但冇WIFT!!!!!
有陣時諗番Palm 都係抵死~

[ Last edited by ivan15 on 2010-4-26 at 21:26 ]

引用:
Originally posted by SilverLake at 2010-4-26 21:20:
呢度 吹水 勝在 互相尊重

No.1 咁 死忠MS & Apple fanboy 互

小弟當年年少氣盛...
都曾經同人地上網開大片
Palm VS Windows

引用:
Originally posted by Godgundam at 2010-4-26 21:22:

記事,memo,電話就palm, 上網,買賣股票,馬會&聽歌(SRS WOW HD) 就o2
如果palm 肯比心機攪攪依d 野~
晨早已經雄霸smartphone 市場啦~

jack bauer 都唔用Palm喇

引用:
Originally posted by 註冊 at 2010-4-26 21:30:
jack bauer 都唔用Palm喇
Palm (無論是OS 或者 hardware) 都已經死咗ga la~~~
係時候入博物館

Palm

palm 的確係底死
十年都唔進步
但我係wm 年代果時好懷念palm...點解pda/手機唔可以一click就有反應...
我以為這就是我所追求的世界

引用:
Originally posted by ivan15 at 2010-4-26 21:24:

小弟當年年少氣盛...
都曾經同人地上網開大片
Palm VS Windows
我年老氣盛

but

上網開大片 無謂

留返D 係公C

引用:
Originally posted by 叮叮 at 2010-4-26 21:36:
palm 的確係底死
十年都唔進步
但我係wm 年代果時好懷念palm...點解pda/手機唔可以一click就有反應...
強如iphone 都唔可以一click 有反應
可想而知palm果套根本就好快...
但.....唉..算啦~冇心機再講佢~

palm, 一路走好~!

仲有一樣野, 一定要講埋,
就是Palm 其實已經係美國推緊 Palm Pre, Palm Pixi, Palm Pre Plus 同埋Palm Pixi Plus
http://www.palm.com/us/products/phones/
人地都開始將第一代機下架
但香港仍然冇貨賣!!

我想問, DHL 運一千部機來香港賣要幾錢,
要幾多日時間, 寧願比人收購都唔願意全球賣機~
所以我完全唔知咩心態!!!

引用:
Originally posted by ivan15 at 2010-4-26 21:23:

我都用過好多..............
Palm IIIxe, Zire 71, Sony N610, NR70, T|T3, Treo 600, CENTRO (最後一部)

的確, TT 真係十分好的DESIGN
尤其是TT3, 大mon 又得, 細mon 又好~
果陣時好應該出部TT4, 就是 ...
主要系死系多媒體到,當年$ony已經開左條路比佢,可惜Palm 不思維取

引用:
Originally posted by ivan15 at 2010-4-26 21:57:
仲有一樣野, 一定要講埋,
就是Palm 其實已經係美國推緊 Palm Pre, Palm Pixi, Palm Pre Plus 同埋Palm Pixi Plus
http://www.palm.com/us/products/phones/
人地都開始將第一代機下架
但香港仍然 ...
香港俾iphone玩晒. 先達o的黑店入日系機都唔入Palm啦.

引用:
Originally posted by MacMonster at 2010-4-26 22:03:

香港俾iphone玩晒. 先達o的黑店入日系機都唔入Palm啦.
依家都無優勢仲入黎做乜,隨時變死貨

引用:
Originally posted by ngotto at 2010-4-26 21:59:

主要系死系多媒體到,當年$ony已經開左條路比佢,可惜Palm 不思維取
死多媒體、死網絡應用。

我仲記得,當日我用T3,
仲要日日返公司第一時間插 cradle sync 野;
人地用WM,係公司範圍有WiFi 已經可以 always online………

有無人知點解當年sony唔玩palm ??