[電子電玩] [OpenTTD/Locomotion] 無聊下玩左成日 OpenTTD

OpenTTD
有個澳洲 Map
好正好鬼大

有興趣既版友可以開 Online content search "Australia" map

尋晚收工翻到屋企 玩到  2097 年
全部轉曬 MagLev

東西岸 (一早做左 )  ,
南北都駁曬 (198x 年代動工的, 2000 年之前完工)

南北段分左三期

1. 電氣化個期 "阿得雷得 <-> 中部 Alice Spring」 段 ( 197x 年動工, 199x 年通車) , Alice Spring <-> Darwin 段由 Alice Spring 舊站的 Monorail 接駁

2. 由於有新farm 產量幾大 + 錢多起左個新鎮係隔離
2040 年代開始 動工
新加 Maglev 專線 Service Alice Spring <-> 新鎮

2070 年延長南行線至接駁 " 阿德雷得 <-> Melborne 機場特快 MagLev "  
2080 年起全線轉 MagLev ......整左我差唔多十年

2080 年間 東岸伸延線 , 起埋一段駁通埋北部d 鎮仔都
剛剛駁曬鐵路通車了

西岸 南澳柏斯個邊 大城市駁曬 ,
差 西北岸邊d 小鎮未有任何接駁 (太細.....< 500 人個鎮駁黎 起路軌錢都補唔翻 )

不過由於太多錢 , 今晚會駁埋

舊 Save (唔係屋企個最新 Save )
Attached
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

另外終於明點基本地用 Pre-Signal ....

可以引d 車自己入 > 4 個月台既站 唔駛塞住
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

個人心得: track selection要做得好

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-11-19 13:53 發表
個人心得: track selection要做得好
2100 年前剛剛趕到完工

2090 年
"Northern Terrority Towns <-> Darwin Line"
西岸小鎮 連接達爾文港 支線動工

2096年
西岸北部小鎮 <-> Darwin 連接
南段鐵路通車

2098年
區域機場落成
Darwin 提升月台客運大樓 (主要係舊"南北" 線流量大, 要加月台)

但係
"NTT <-> Darwin" line 係loss 住黎做 (人口不足 )
不過大把錢

澳洲高速鐵路公司 (Australia TransRapid)
主要路線

第一期 (1950 - 2000 )

東南部都會區線
東西岸Trans-Australia Line
西岸至 中部單軌鐵路 (我認有d cheat )

第二期 (199x-2050)
南北線
阿德萊得 <-> 達爾文港
墨爾本 <-> 黃金海岸區 及 內陸農業連線

第三期 (2050-2080)

天然系長髮眼鏡娘 最高

我玩緊locomotion wo

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-11-19 19:51 發表
我玩緊locomotion wo
玩 OpenTTD 啦
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2010-11-19 20:56 發表

玩 OpenTTD 啦
唔識玩+玩唔掂..

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-11-20 00:09 發表

唔識玩+玩唔掂..
Locomotion 原祖黎喎
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2010-11-20 00:54 發表

Locomotion 原祖黎喎
所以咪唔識..
MS-DOS夠係windows 7 既原祖啦..
你e家叫我用dos.. 我邊到識...

我個map太少city...

成日都谷唔到產量

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-11-20 08:50 發表
我個map太少city...

成日都谷唔到產量
我好小搞貨運..

39個站了..

20年後..
1969年

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-11-20 13:06 發表
20年後..
1969年
我玩完100年都無你咁複雜... 不過流量