[電子電玩] 係咁玩 OpenTTD XD

係咁玩 OpenTTD XD

買左張 GTX460 ......打得最多既 Game 都係 2D
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

依隻GAME....INTEL ONBROAD都夠玩啦....
不過你地玩到傻...咁大個站去谷一間廠...我比較鍾意幾十架車由唔同地方去唔同目的地...咁車流會好唔定...咁先好玩...(即係幾間廠o係一個位..)

引用:
原帖由 alextamly 於 2010-8-5 16:38 發表
依隻GAME....INTEL ONBROAD都夠玩啦....
不過你地玩到傻...咁大個站去谷一間廠...我比較鍾意幾十架車由唔同地方去唔同目的地...咁車流會好唔定...咁先好玩...(即係幾間廠o係一個位..)
其實 我鍾意載客
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 alextamly 於 2010-8-5 16:38 發表
我之前都有咁玩去谷大間廠

全地圖起雙線單向式連晒所有城
再將資源去晒一個 area (有幾類工廠)
再將 Goods 運返去所有城市

不過這種玩法要後期 D 車先夠力谷到個效率

引用:
原帖由 小Ray 於 2010-8-6 12:31 發表

我之前都有咁玩去谷大間廠

全地圖起雙線單向式連晒所有城
再將資源去晒一個 area (有幾類工廠)
再將 Goods 運返去所有城市

不過這種玩法要後期 D 車先夠力谷到個效率
未換晒車o個下先麻煩...成日前車頂後車...所以好多時係3-4條單向去疏導...特別係隧道前...
最衰車站冇上下層...要LOCO先有得咁玩...但LOCO個城發展得太快喇....完全睇唔到D車做緊咩..去左邊...

引用:
原帖由 alextamly 於 2010-8-6 13:58 發表

未換晒車o個下先麻煩...成日前車頂後車...所以好多時係3-4條單向去疏導...特別係隧道前...
最衰車站冇上下層...要LOCO先有得咁玩...但LOCO個城發展得太快喇....完全睇唔到D車做緊咩..去左邊...
Locomotion 我玩到成日起地下鐵
天然系長髮眼鏡娘 最高

QC / 真飛鳥佢地玩法係 追高 效率運貨
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2010-8-7 01:41 發表
同超頻玩數字一樣

引用:
原帖由 dom 於 2010-8-7 01:41 發表
分明係富士康翻版..

引用:
原帖由 dom 於 2010-8-7 01:40 發表

Locomotion 我玩到成日起地下鐵
朋友
我地下鐵起好多層
最底-32(定-16?)行高鐵
上一層起環狀鐵路
再上一層起短途線 (其實應該倒番轉.. 因為起得越深係越貴)

不過講到最好玩真係路面電車..
雖然SET站係好煩
但睇住自己畫既路線
完美到係極高流量果陣都唔會塞死哂果下真係好有滿足感..
係D大站睇住幾十架電車入線/掉頭.. 出站真係好過癮
(我認換車真係好煩...   所以我用MOD果D車 用成百年都唔洗換 可靠度永遠都係0%)

幾時又開局
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2010-9-5 14:48 發表
幾時又開局
you open

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-9-5 16:11 發表

you open
IMS host ........重要比港女妹搶 Bandwidth ......
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2010-9-5 18:08 發表

IMS host ........重要比港女妹搶 Bandwidth ......
問題唔大既

繼續研究 雙軌加密d 車 同點 set D 分線中
天然系長髮眼鏡娘 最高