[電子電玩] 有冇人玩 Roller Coaster Tycoon (RCT)

有冇人玩 Roller Coaster Tycoon (RCT)

其實我起完條 Monorail 都唔知自己想點 . . .
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

你當左 Transport Tycoon 玩 ?
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

1,2 代一流, 2 代多 D 方便既功能 (e.g. shift 拉高, ATM, 多預設 track) 不過總覺得一代自由度大 d 順手 d...

3 代... RIP

有好多人地做左o既map都搵唔返...
以前有個叫ROMANIC o既地圖..地形設計好好..但一個唔小心DEL左.....而家已經搵唔返...

引用:
原帖由 dom 於 2010-8-3 00:47 發表
你當左 Transport Tycoon 玩 ?
可能係, 不過冇玩過 Transport Tycoon (openTTD)
條 Monorail 個 capacity 對比入場o既人數真係會好好好細, 天生缺憾.
引用:
原帖由 alextamly 於 2010-8-5 16:40 發表
有好多人地做左o既map都搵唔返...
以前有個叫ROMANIC o既地圖..地形設計好好..但一個唔小心DEL左.....而家已經搵唔返...
去下 http://rctinc.tycoonplanet.com/ 睇下有冇. . .
我之前有個 Save 整得唔錯, 不過換電腦時唔記得 BackUp 冇左. 之後有一段長時間冇玩 lu.

Thx....但冇呀......><

monorail is useless

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-8-6 02:53 發表
monorail is useless
不過除左 Power Lauched o既 1 loop 勁 hea o既 Roller Coaster, 佢係最賺錢 ka wor . . .  
而 e 個 Save 我整完之後都唔知點整就放埋一邊 始終平地乜都冇 (冇地形冇路o既) 我點起都搞唔掂.

引用:
原帖由 RT 於 2010-8-6 08:08 發表

不過除左 Power Lauched o既 1 loop 勁 hea o既 Roller Coaster, 佢係最賺錢 ka wor . . .  
而 e 個 Save 我整完之後都唔知點整就放埋一邊 似終平地乜都冇 (冇地形冇路o既) 我點起都搞唔掂.
我係賺錢高手

有 D 關要留住人, 起果 D, 拉長條隊都係好選擇, 有 D GUEST 就係連呢 D 都坐極唔厭...

講起, RCT1 又有樣衰, D 車太少, 2 代就多好多, 一代整吊車, 長一長先十幾部, 吹漲 XD

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-8-6 08:16 發表

我係賺錢高手
我鍾意見到D人排隊但又嘈唔起個樣....
所以起cart..

有玩二同三~~

1 比我玩爆o左
2 無咁好心機玩 , 不過咁 ... 真係多野玩好多
3 睇見佢3D到咁就唔開胃

但自從裝o左 win7 x64 就無得玩囉 ...

引用:
原帖由 bebe2803 於 2010-8-6 09:17 發表
有 D 關要留住人, 起果 D, 拉長條隊都係好選擇, 有 D GUEST 就係連呢 D 都坐極唔厭...

講起, RCT1 又有樣衰, D 車太少, 2 代就多好多, 一代整吊車, 長一長先十幾部, 吹漲 XD
無錯, 無論你係唔係用 LL 版, Terminal 幾長都好, RCT1 d 車 set 唔到多 . . .
好似 Monorail, 幾個站一定要一定長度, 如果唔係佢會 Count 你最短果個比你揀幾多車行.