[相機攝影] sony公佈 a55 吹水區

1秒6連拍, 你可以講係Software, 但都要個快門, cmos, processor 頂到, 仲要embed 到一齊

550D都係得9點對焦, a55有15點對焦

至於GPS, 開唔開, 同有冇得開, 已經係兩件事; 咁E個harddware, 你又唔buy

照你咁講, 550D, 咪又係多餘, 350D一早有晒啦

望下隔離60D,一片噓聲

引用:
原帖由 rickywk 於 2010-8-26 14:34 發表
真係 WTX.....
除左 iFCL 測光 之外, 睇唔到有咩特別

都係睇下 N記出招~
唔知 D95 會唔會下放/改良 D300 個對焦系統呢???

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-8-26 15:24 發表

真係 WTX.....
除左 iFCL 測光 之外, 睇唔到有咩特別

都係睇下 N記出招~
唔知 D95 會唔會下放/改良 D300 個對焦系統呢???
C記真係食老本

引用:
原帖由 rickywk 於 2010-8-26 15:39 發表

C記真係食老本
不過人地鏡頭群真係強
一次過出咁多支長鏡~

不過支支都賺到笑~~

當年 N記就係食老本
出一部 D100 之後無聲無氣
4年先出部 D70, 仲要膠機, 真係唔死得都算出奇
睇下幾時到 C記

講返 C記, 佢好似想將 XXD 下放咁,
由金屬轉膠 Body, 玩野...

N記傳個部 D90 後續機, 就由 膠轉 metal
2間玩咩..

引用:
原帖由 rickywk 於 2010-8-26 14:34 發表
果部應該叫600D,唔應該叫60D
只不過係一部550D + 反MON + 機頂MON + 1080p

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-8-26 15:46 發表

不過人地鏡頭群真係強
一次過出咁多支長鏡~

不過支支都賺到笑~~

當年 N記就係食老本
出一部 D100 之後無聲無氣
4年先出部 D70, 仲要膠機, 真� ...
佢真係靠鏡群賺錢,每年5-10%.,好過炒樓

a55只賣6k1,C/N呢次大鑊了

引用:
原帖由 rickywk 於 2010-8-31 23:27 發表
a55只賣6k1,C/N呢次大鑊了
Canon: 冇用,我"賣到幾貴,機能幾廢"D人一樣爭住買, Sony我一D都唔放在眼內

我就覺得Canon會當睇唔到...照搞膠body 60D 70D...

跟住就係進一步開拓好似55250呢種QC質素o既鏡頭....

好多人話55250好差好乜乜物物,不知幾多人搶

泥坑就唔知喇

D90價錢一直高企,機乎係高企到細路都出

真係唔想用錢黎對決?