[電子電玩] 有冇幾人係會玩 FF XIV ?

有冇幾人係會玩 FF XIV ?

hardware 要求
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 小Ray 於 2010-9-20 12:02 發表
hardware 要求

咁...............都係冇野喇!

引用:
原帖由 小Ray 於 2010-9-20 12:02 發表
hardware 要求
呢個係建議ONLY

引用:
原帖由 福頭蛋撻 於 2010-9-21 20:43 發表

呢個係建議ONLY
就算係建議都只係開到普通 quality 畫面 jor

果然係爛game :o)
一隻正常game係唔L洗呢啲要求已經出到靜爆鏡。

引用:
原帖由 Aware 於 2010-9-26 19:42 發表
Assassin's Creed 2
DX9, but its ingame sceneries are the most beautiful I have ever seen.
a E6850 + HD 4890 = >high quality > 30fps.

引用:
原帖由 Aware 於 2010-9-26 19:42 發表
係 requirment 上我都覺得真係好 X 爛 ..

但靚爆鏡既定義好主觀.. 或者你要求低

引用:
原帖由 小Ray 於 2010-9-27 09:42 發表

係 requirment 上我都覺得真係好 X 爛 ..

但靚爆鏡既定義好主觀.. 或者你要求低
就拎FFXIII黎講,同樣係PS3,佢畫面真係好鬼死爛,個人物起曬角,同GOW3跟本冇得比。
===============================
如果Unreal呀Call of Duty之類唔算靚就冇野講啦

引用:
原帖由 Aware 於 2010-9-27 13:59 發表

就拎FFXIII黎講,同樣係PS3,佢畫面真係好鬼死爛,個人物起曬角,同GOW3跟本冇得比。
===============================
如果Unreal呀Call of Duty之類唔算靚就冇� ...
喂喂 , 你應該 apple to apple 咁講先有討論價值喎..

用 PS3 hardware 界限 vs PC hardware 界限做 example !?  .. 你睇過 FF XIV PC 版未 , 不過我唔會認為 PS3 版會出同 PC 版 MAX 既畫面

FPS Action Game VS MMORPG 畫面 .. 大家既畫面取向同 detail 位都唔同.. 單講個 charactor 行過身邊個 work load 已經係兩回事.. 而且 MMORPG 係講緊你一轉去另一面可能係幾十個前景 charactor 同遠景..

hehe

引用:
原帖由 小Ray 於 2010-9-27 14:12 發表

喂喂 , 你應該 apple to apple 咁講先有討論價值喎..

用 PS3 hardware 界限 vs PC hardware 界限做 example !?  .. 你睇過 FF XIV PC 版未 , 不過我唔會認為 PS3 版會� ...
God of War 3係PC
=============================
call of duty都有PS3,UDK係乜都食,而且係比SE畫面勁。
如果仲以為SE畫面勁,我只可以講係錯覺,佢晨早比班歐美過哂。

引用:
原帖由 Aware 於 2010-9-27 14:58 發表

God of War 3係PC
=============================
call of duty都有PS3,UDK係乜都食,而且係比SE畫面勁。
如果仲以為SE畫面勁,我只可� ...
我幾時有講 SE 畫面勁 , 我只係講 MMOPRG 個貼圖同 detail 位要求高