[電子電玩] 大航海時代online.... 算係我玩過之中.. 最有水準既online game..

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-12-12 08:26 發表
我都玩過

不過開到印度果時就無玩lu.....

不過我心目中最得既online game始終係ultima online
E家開到日本lu   
隻game真係唔錯既... 佢有一部分真係參照實史...
同埋玩完呢隻game.. 你會識倒好多重要港口既地理位置

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-12-12 08:37 發表

E家開到日本lu   
隻game真係唔錯既... 佢有一部分真係參照實史...
同埋玩完呢隻game.. 你會識倒好多重要港口既地理位置
開到韓國啦

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-12 08:38 發表

開到韓國啦
我唔記得次序...
個個國家ser都唔同...

我最初玩果陣係開6國..
果3個細國家,(法荷威) 我最記得係馬賽係西班牙既.. 荷蘭係英國既.. 威尼斯唔知.. 果陣係危海黎.. )

由東南亞回航歐洲中..

回航西歐(冬季季風.. 所以經南美回航)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我都認同依隻遊戲係幾好玩既...
但唔知係咪之前玩得太癲,就算依家佢開左唔少野我都係覺得個玩法一樣無再玩luuuu....... 個時練技能真係一個地獄

差d係維德角比海盜點中..... lol..
嚇到我飛起... 好在夠快立即轉入大西洋... 比佢追到上馬德拉...

用左94日終於到西班牙
唔算快....
行南非應該80日內就可以

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-12-12 10:26 發表
差d係維德角比海盜點中..... lol..
嚇到我飛起... 好在夠快立即轉入大西洋... 比佢追到上馬德拉...
用上納包咪算囉

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-12-12 10:36 發表
用左94日終於到西班牙
唔算快....
行南非應該80日內就可以
由邊度去西班牙? 開咩船?

聽落幾有趣
會唔會好多PvP
我唔鍾意 PvP (除左打海盜 )
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2010-12-12 13:57 發表
聽落幾有趣
會唔會好多PvP
我唔鍾意 PvP (除左打海盜 )
基本上識得走其他航線.. or 識避.. .
好小會pvp..

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 11:19 發表

由邊度去西班牙? 開咩船?
安汶經南美去塞
開商64full load(初代.. 得385/455帆力)

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 11:19 發表

用上納包咪算囉
佢都點唔倒我...