[電子電玩] 大航海時代online.... 算係我玩過之中.. 最有水準既online game..

你地有幾多人玩緊
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

btw.. 住返亞洲同埋東南亞我都係鐘意行南美航線多d...
雖然路程長一倍...
但大風+順..
所以時間差唔多..

回復 #74 leyland1989 的帖子

無學運用 我無今無良
我自己開足 哂技能 係唔夠洗

自動帆+警戒+釣魚 已經唔夠用

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-12-12 14:32 發表
btw.. 住返亞洲同埋東南亞我都係鐘意行南美航線多d...
雖然路程長一倍...
但大風+順..
所以時間差唔多..
唯一好處係無咁多海盜.....

我可能係呢到玩得最耐果個.. (CB到E家.. 雖然我係潛水員... )
但level.. 我真係冇點升過..
我可以包左月.. 成個月都冇離開過塞維爾.. 純粹上線吹水..

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-12-12 14:33 發表
無學運用 我無今無良

幫船裝瞭望台就得啦

回復 #73 kclee514 的帖子

我商技 搞到我無位學
唔係學哂啦....

我又上去 貼我技能先

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-12-12 14:33 發表
無學運用 我無今無良

警戒出到外海無太大必要..
我係急加速+測量+運用 (落雨時關測量開調度)
小號就開警戒+釣魚/調度+運用

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-12-12 14:34 發表
我可能係呢到玩得最耐果個.. (CB到E家.. 雖然我係潛水員... )
但level.. 我真係冇點升過..
我可以包左月.. 成個月都冇離開過塞維爾.. 純粹上線吹水 ...
我都試過包月去吹水

個時做商會會長,真係唔離開倫敦都大把野搞

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-12-12 14:36 發表

警戒出到外海無太大必要..
我係急加速+測量+運用 (落雨時關測量開調度)
小號就開警戒+釣魚/調度+運用
同我一樣..... 有時仲開視認

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 14:36 發表

我都試過包月去吹水

個時做商會會長,真係唔離開倫敦都大把野搞
我係無聊冇野做.. 又完全冇衝動升lv升技..
我可以玩左第2年都仲係1x/1x/1x

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-12-12 14:39 發表

我係無聊冇野做.. 又完全冇衝動升lv升技..
我可以玩左第2年都仲係1x/1x/1x
我到後期就係咁..... lv 又升夠.... 發現物又過千... 技能想練既都練夠.... 就係 lisbon/london 吹水度日.... 一係就跟人去打海戰/商戰

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 14:40 發表

我到後期就係咁..... lv 又升夠.... 發現物又過千... 技能想練既都練夠.... 就係 lisbon/london 吹水度日.... 一係就跟人去打海戰/商戰
我初期已經係咁...
呢個就係點解我玩左咁耐都係咁低lv..

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-12-12 14:44 發表

我初期已經係咁...
呢個就係點解我玩左咁耐都係咁低lv..
依家咁低lv好難生存.... 你身邊個個都係大船,剩係船身都遮住左你成個view

點算呀
我剛剛開 account .....
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴