[電子電玩] [吹部大航海時代Online 2nd Age] 討論區

引用:
原帖由 dom 於 2012-7-9 20:41 發表
死人荷蘭雪糕佬 翻乜鬼野 旺格
去死吧
翻左有乜問題

引用:
原帖由 dom 於 2012-7-12 17:59 發表
今個星期係西洋棋
[活動] 7/12-7/19 航海西洋棋 
http://gvo.wasabii.com.tw/01_Not ... ontent.aspx?K=18382

唔想抽抽樂? 西洋棋就arm 你
特製冒64
特製大型高速帆船

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-28 15:58 發表
急需大量投資書, 有意請留言
要幾多

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-28 17:00 發表

500+
冇咁多,除非立即同你整,但都要唔少時間

引用:
原帖由 dom 於 2012-7-31 01:41 發表
http://event.wasabii.com.tw/GVO/120730_cover/left.htm
《大航海時代Online》Extra Chapter 航海番外篇全新挑戰

紅心辣椒旗下超人氣經營策略MMORPG《大航海時代 Online》繼日前推出「Great Plains」改版,廣受玩家 ...
我連解LV任都未做

一陣準備玩先,用新機中,裝緊WIN7更新

仲要搵GTA4 BF3等DOWN黎玩

我想爆粗囉,五六點down到衣家都未down完,bf3十幾gb一陣間就down完

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2012-8-10 08:03 發表
有冇人有鐵鏈
我岩岩先醒起未上繳...
我都唔記得自己上納左未

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-8-12 10:24 發表
西非農場
農田: 小麥 + 大麥 + 燕麥 + 黑麥 + 蘑菇 x2
果園: 奇異果實 + 樹皮 + 巨大葉子 + 樹果 + 橄欖 x3
礦山: 錫礦石 + 鋅礦石 + 黏土
礦山: 銅礦石 + 煤 + 黑礦石
礦山: 鐵礦石 + 石墨 + 石材 + 大理石 x2
碼頭 ...
鮪魚扒

其實小號有冇必要學埋航行技術?

點解鮪魚轉成魚肉大成功,個管理技術經驗完全冇加過......

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-9-3 23:38 發表

你係咪航行中 (唔係停船)
NO,要航行中咁麻煩

大砲要r11鑄造先整到,但經驗同青銅一樣,玩野?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-9-21 00:24 發表

咁梗係造青銅啦

練管理除外
仲諗住可以有多一倍經驗值,點知一鬼樣

引用:
原帖由 leyland1989 於 2012-9-21 05:48 發表
我n年前既預言中左
大航海時代 Onlineである以上,中心となる時代は15世紀なかばから17世紀までという制約はあるが,最終的には地球全部をフォローしたいという野望も聞かせてもらえた。過去に戻ればバイキング船,未来に ...
一路玩到有現代軍艦