[電子電玩] [吹部大航海時代Online 2nd Age] 討論區

睇黎得翻我玩
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

補完d 加船速同共倉........
西洋棋抽到500點
改君定改皇冠
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 leyland1989 於 2013/12/8 16:33 發表

好貧困
你問 QC 比較好
同埋新系統 係要大量海幣
尤其係戰船承繼技能既話 貴到hihi
天然系長髮眼鏡娘 最高

無翻10E 以上整戰船既話唔駛諗......
如果整船頭加 加速強化之類 G1 就4~8E 左右啦

- 改良船 會成功率高dd
- 食商城 99點 (玩1個鐘 G 船成功率+25% , 留意 G3 再上既話 都係低到無眼睇, 辣椒改到.....)
- 平平地玩下 小輕木試下合船先
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 leyland1989 於 2013/12/9 11:15 發表

10E好少o者..
但G系統係乜野黎?
幾架船合埋一齊?
G 船系統
以我初步玩過 同 燒完25E 海幣 + 200點買 99點加成功率商城 () 之後既result

G系統 主要係唔需要強化證 情況下
只用海幣 強化船既 性能/加技能格/加上原船FS沒有既技能 , 或者補救船隻先天缺憾
亦同時可以先準備好船 才強化
前提係 要海幣同大量船材 +素材船 準備好

簡單講就係
當你去有投資過既 港口船匠 , 會多左個option 係船隻合成 (就係 G 系統)

1. 首先係會問你主船
2. 之後會問你選邊隻做素材船
3. G 系統合成 => 隻主船食左隻素材 (無左架 所以合之前睇清楚唔好合錯!!)

咁你會問合黎做乜呢 , 你可以參考巴哈呢篇
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=54610&tnum=1
G 系統合成成功既話 , 就係有唔同既獎勵 , 同埋相應會轉左船種而有唔同既性能提升

例如 戰船 依家唔少人都會用技能承繼 補救強化唔滿 , 又或者為戰船上急加速跑路(排船都可以承繼急加 )

但係留意
- 技能承繼  只限 G1 同 G3 , (唔好諗 G6....無商城+ 1000E 海幣+大量時間晒氣啦)
- G3 以上合船成功率極低
- 唔同船種成功率會低好多 (如主 戰船合探險船 低過 兩隻都係戰船)
天然系長髮眼鏡娘 最高

死黑椒 , 又改低左 霸主跌裝率
天然系長髮眼鏡娘 最高

LL 幾時玩G船
素材船用平既船廠貨都OK
(大型船用 大卡/商大卡/急加速就探險用大卡強化 (米王) 或者FS 有急加既
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013/12/12 03:13 發表
頂 早兩日得閒開完隻船返歐洲之後冇時間去搞上繳 呢幾日都好唔得閒
投資書 x 108 本 每個在會號
你都繳唔到?

已經係近期最易既上繳
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013/12/12 16:45 發表

有時間去整先得ga
投資書你造船既船工海卷都有啦
又唔駛出歐洲整........
天然系長髮眼鏡娘 最高

今個月上繳係盟酒 16x4  
另外 要聖誕服既 話 有 Live Event 跑
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=55280&tnum=5
天然系長髮眼鏡娘 最高

美幸
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013/12/19 01:12 發表
今年聖誕服 同上年有分別否?
上年黑色 , 今年有黃色 同紅色

黃色 跑完任務一可以拿

紅色,要 去 AM 繳物資繳到夠數先換到

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013/12/19 23:27 發表

紅色同上年件分別大唔大?
唔明要咩分別...衫黎之嘛
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013/12/22 02:31 發表

我指外觀
Just color different

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013/12/22 18:39 發表
聖誕樹 係擺屋GE?
係, 擺屋企擺設
天然系長髮眼鏡娘 最高