[電子電玩] [吹部大航海時代Online 2nd Age] 討論區

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011-3-7 10:48 發表

咁搞法你好多船都用唔倒嫁wo..
冇計, 遲下鑄造畢埋業, 造多一堆甲板炮, 先至去練戰, 如果唔係只會俾人搶, 家陣隻船上面D帆全部都係改良帆, 俾人搶左就有排先搵得返

引用:
原帖由 pigbale 於 2011-3-7 10:55 發表

冇計, 遲下鑄造畢埋業, 造多一堆甲板炮, 先至去練戰, 如果唔係只會俾人搶, 家陣隻船上面D帆全部都係改良帆, 俾人搶左就有排先搵得返
放小號/副官船..

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011-3-7 11:03 發表

放小號/副官船..
下次試下先

今日拉豆一日遊:
塞維爾->馬尼拉 52日
安汶->馬拉加 66日

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我屋企..

引用:
原帖由 pigbale 於 2011/3/7 10:22 發表

睇圖
你升得好快
我依家先 商28
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 pigbale 於 2011/3/7 10:55 發表

你去練 55702
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

QC 隻商高最高船速
(急加速 Enable)
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-3-7 14:03 發表

你去練 55702
我要學識整甲板炮先去得, 因為D甲板炮真係好似紙咁, 之前LL俾我果堆已經冇左一半耐久

將香辛料運往歐洲

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011-3-7 13:00 發表
我屋企..

引用:
原帖由 pigbale 於 2011/3/8 01:18 發表

我要學識整甲板炮先去得, 因為D甲板炮真係好似紙咁, 之前LL俾我果堆已經冇左一半耐久
無砲術 , 練戰燒炮快....

建議準備備用船舵+備用船帆
大量食物補行動力
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011/3/7 13:00 發表
我屋企..
天然系長髮眼鏡娘 最高

出發拉豆

塞維爾-> 雅加達 51日..