[電子電玩] [吹部大航海時代Online 2nd Age] 討論區

引用:
原帖由 pigbale 於 2011-2-26 00:53 發表

之前諗住買商用大型斯庫納帆船, 加埋回憶果個強化帆同3個改良帆, 再加埋急加速, 去東亞會比而家快好多, 但係睇真D, 原來呢隻船好似加唔到急加速, 咁計法不如頂多7級直上商52算, 而且商52應該會用到商64, 抵用D:goo ...
商高注文船來

加急加要用錢

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-2-26 00:57 發表

商高注文船來

加急加要用錢
係唔係要買商城船證先加到?

引用:
原帖由 pigbale 於 2011-2-26 01:04 發表

係唔係要買商城船證先加到?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-2-26 01:06 發表

咁樣都係商64先加急加速喇

引用:
原帖由 pigbale 於 2011-2-26 01:08 發表

咁樣都係商64先加急加速喇
仲未計材料

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-2-26 01:21 發表

仲未計材料
材料都仲可以買得到, 不過船證就真係要諗諗先, 如果有其他替代方案, 真係唔係咁想俾黑椒賺

引用:
原帖由 pigbale 於 2011-2-26 01:35 發表
材料都仲可以買得到, 不過船證就真係要諗諗先, 如果有其他替代方案, 真係唔係咁想俾黑椒賺
你估少野... 閒閒地3千萬以上

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-2-26 01:36 發表

你估少野... 閒閒地3千萬以上
3千萬... 未買手上堆3星書之前都仲買得起, 雖然而家都得, 不過一買就冇左接近70%身家...

睇黎遲D要去加勒比做返幾個帆賺下錢先得

引用:
原帖由 pigbale 於 2011-2-26 01:52 發表
3千萬... 未買手上堆3星書之前都仲買得起, 雖然而家都得, 不過一買就冇左接近70%身家...
睇黎遲D要去加勒比做返幾個帆賺下錢先得
到你可以隨時拎3千萬出來先買啦

開左急加之後... 卡卡 => 里斯本 用左58日

引用:
原帖由 pigbale 於 2011/2/26 00:08 發表
From 巴哈:

東亞改版後所有船隻的強化技能已經被FS取代,詳細技能請參照FS造船

如果我想要一隻有急加速既船, 係唔係都要用FS先造到? 咁咪好煩 ...
LL 有造船小號
可以改船添

美幸練鑄造練到咁上下商等會轉職練造船
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011/2/26 00:53 發表
為左懲罰dom太大貪, 唔平均番個生產數了
我都話左你可以係我份度分多d
(因為我太大貪 , 抵罰 )
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 pigbale 於 2011/2/26 01:35 發表

你係探服 既話
我有船證
但係無人可以改船
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-2-26 02:49 發表

我都話左你可以係我份度分多d
(因為我太大貪 , 抵罰 )
我同戀上計7.26的

你只係得7.24

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-2-26 00:42 發表

3帆都唔太好啦
基帆好高... 變態轉向...
BC戰屈哂機