[電子電玩] [吹部大航海時代Online 2nd Age] 討論區

全隻game 最大浪既海域
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

今日環遊世界一圈了
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011/1/21 08:21 發表

我由戰1去到戰51(now) 都係換左10隻船only
第一隻 小輕木->戰小排->戰12->戰17->戰21(護衛艦)->商29(排船)->戰26->戰40+商44->戰50
同埋我未買過同一款船2次... ...
我隻商17 用黎打戰.......
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011/1/21 09:32 發表
全隻game 最大浪既海域
近南極?
隻船係咪係咁整
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011/1/21 11:42 發表
今日環遊世界一圈了
行左幾耐
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-1-21 12:01 發表

近南極?
隻船係咪係咁整
冇野嫁wo.. 係得個數字大.. 同埋壞船舵機會大d..
係南美黎.. 麥哲倫海峽果到..

引用:
原帖由 dom 於 2011-1-21 12:04 發表

行左幾耐
60日+90日
150日

http://yunalesca.blog41.fc2.com/blog-entry-38.html
個時計做乜的 除左睇風向  
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011/1/21 12:04 發表

冇野嫁wo.. 係得個數字大.. 同埋壞船舵機會大d..
係南美黎.. 麥哲倫海峽果到..
壞船舵 咁咪要帶多幾個後備??
好在我去唔到的
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-1-21 12:13 發表
http://yunalesca.blog41.fc2.com/blog-entry-38.html
個時計做乜的 除左睇風向  
時間對照囉..
現實一秒=game 8分鐘
現實1分鐘=game 1日
現實3分鐘=game 日夜交替一次.. (但航海日數係3日)
現實90分鐘= game 個月亮圓缺一次
現實9個鐘=轉季一次(game得冬同夏)
18個鐘=日出日落點轉一次..

引用:
原帖由 dom 於 2011-1-21 12:14 發表

壞船舵 咁咪要帶多幾個後備??
好在我去唔到的
我冇壞過  
even 我小號船抗波1都冇野..
但排船難講d..

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011/1/21 12:20 發表

我冇壞過  
even 我小號船抗波1都冇野..
但排船難講d..
咁都好d
會唔會同你有操舵技高 Lv 有關
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-1-21 12:29 發表

咁都好d
會唔會同你有操舵技高 Lv 有關
有可能wo   (但我小號操舵r1都冇.. )
我大號操舵R10

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011-1-21 08:16 發表
pig 你隻船係塞維爾,,,
你上線既話,, 叫一叫我啦..
thanks, 不如你放隻船落去我個交收專用小號, 咁樣咪唔會阻住你落去升戰等lor, 麻煩哂

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011/1/21 12:31 發表

有可能wo   (但我小號操舵r1都冇.. )
我大號操舵R10
唔係話跟提督 Lv 計?
天然系長髮眼鏡娘 最高