[相機攝影] 終於都係買Marumi SuperDHG

終於都係買Marumi SuperDHG

好耐之前同人地買filter,人地支50200SWD咁貴梗係買好野

當時Vivaphoto推薦Marumi SuperDHG,羅上手塊鏡片清到好似冇鏡片咁

到我而加想要,但Viva賣$235,Citiwide只係賣$168

殺上Citiwide買一塊野又唔係咁好o既,搭單買多兩塊平鏡

行到去果陣,見到D水body同鏡頭疊到山咁高,全部日語版應該係日本最後一批水貨黎

另外,點解我隻360影相app set唔到冇聲,搞到我鬼鬼鼠鼠偷番薯手都震埋
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

後面果兩塊係citiwide自家filter

平到癡線,但質素幾好bor
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 威力啤酒 於 21/3/2011 07:38 PM 發表
後面果兩塊係citiwide自家filter

平到癡線,但質素幾好bor
遲D幫18-270買塊

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2011-3-21 21:35 發表

遲D幫18-270買塊
買SuperDHG吧 仲要CPL

大威有冇諗頭?

其實Kenko Pro1D唔見得特別正,Zeta太貴

Hoya最貴果隻都係偏頹

Marumi SuperDHG比較理想

我都想買塊比支70-300 , 唔知邊塊好呢...
另外題外話...你隻係唔係呢隻黎?我用呢隻...無聲...仲有特效玩!
http://gphonefans.net/thread-27144-1-1.html

引用:
原帖由 威力啤酒 於 21/3/2011 09:38 PM 發表

買SuperDHG吧 仲要CPL
當然

引用:
原帖由 威力啤酒 於 21/3/2011 09:44 PM 發表
大威有冇諗頭?

其實Kenko Pro1D唔見得特別正,Zeta太貴

Hoya最貴果隻都係偏頹

Marumi SuperDHG比較理想
價錢先決 18-270保護到就得

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2011-3-21 21:56 發表
另外題外話...你隻係唔係呢隻黎?我用呢隻...無聲...仲有特效玩!
http://gphonefans.net/thread-27144-1-1.html
好似係1.8版.......唔記得了

想買好o既就Marumi SuperDHG啦

貴o既就Zeta,唔好買B+W費事買到假

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2011-3-21 22:06 發表

價錢先決 18-270保護到就得
18-270光學質素已經差

再用平filter小心自動散景

引用:
原帖由 威力啤酒 於 21/3/2011 10:10 PM 發表

18-270光學質素已經差

再用平filter小心自動散景

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2011-3-21 22:11 發表

18-270VC四千,PZD版五千

成四千蚊一碌o既鏡頭買SuperDHG唔過份丫

DHG要黎比DC用就差唔多

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2011-3-21 21:56 發表
請問點set冇聲架?謝

有人話新版set唔到冇聲.....可唔可以借你個舊版黎用?

唉,又想買tamron 70-200