[相機攝影] Sony NEX-3

試影一下

日頭既
夜晚既 要夜d 收左工先試到

尋晚影左室內 老媽子煎個條魚
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 真.飛鳥 於 2011/5/11 12:36 發表

NEX-3做輔助機晒料喎
睇情況

我想問 UV Filter 要唔要買
因為怕無保護個鏡頭
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-5-11 16:52 發表

睇情況

因為怕無保護個鏡頭
我無裝, 因為有暗角

引用:
原帖由 dom 於 2011-5-11 12:26 發表

我原本想買女朋友一號......(GF1)
但係女朋友個價.....企直唔肯落

EPL-2 玩過 , 唔鍾意
同埋買 EPL-2 既話 好大機會比港女妹見到搶左去用 ...
GF1 我覺得幾好啵...我用佢+Nikon 鏡..效果十分好...但我部2手body....2k有找

我加陣D200+D90+GF1+FM2....多數會拎兩部出去...可以互補不足....鏡就拎2/3 支
FM2多數係去影境間中玩下.....但測光錶已壞

引用:
原帖由 dom 於 2011-5-11 12:26 發表

我原本想買女朋友一號......(GF1)
但係女朋友個價.....企直唔肯落

EPL-2 玩過 , 唔鍾意
同埋買 EPL-2 既話 好大機會比港女妹見到搶左去用 ...
因為女朋友真係一部好機....但其實我一直都對panasonic有好感

引用:
原帖由 dom 於 2011-5-11 16:52 發表

睇情況

因為怕無保護個鏡頭
買o左好啲 , 但唔洗買靚既UV Filter , 橫掂支kit都唔係靚

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2011/5/11 17:58 發表

GF1 我覺得幾好啵...我用佢+Nikon 鏡..效果十分好...但我部2手body....2k有找
唔好咁啦, 我喊架啦......好似買左部機好唔惦咁
我都鍾意 GF1 架.....
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2011/5/11 18:09 發表

因為女朋友真係一部好機....但其實我一直都對panasonic有好感
我有部 LUMIX ZS3 (DC 12x Zoom 機仔)
港女妹用過 都話 影風景正
天然系長髮眼鏡娘 最高

出左夜景d 相了
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-5-11 23:59 發表

唔好咁啦, 我喊架啦......好似買左部機好唔惦咁
我都鍾意 GF1 架.....
dom叔叔唔使咁啵
部部機都有唔同好處嘅

引用:
原帖由 dom 於 2011-5-12 00:00 發表

我有部 LUMIX ZS3 (DC 12x Zoom 機仔)
港女妹用過 都話 影風景正
佢嘅DC仔都唔錯嘅 我3,4年前買左部...幾好用...加陣仲好正常

GF1 仲好過 GF2
GF2 連B快門都無

引用:
原帖由 siupy 於 2011-5-12 21:49 發表
GF1 仲好過 GF2
GF2 連B快門都無
你唔講我都無留意呢一點 , 其實兩部機相差得唔多...所以如果比我再買多次...我都會買GF1...抵玩一點

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2011/5/12 13:16 發表
dom叔叔唔使咁啵
部部機都有唔同好處嘅
借過比 EPC 版友reXxx 試左影左陣 之後 load 完相入電腦
評價

- 隻跟機 mon 太 "美" 化 d 色水 , 實際放大係mon 睇係差一截
- JPEG 壓縮比過高 , 因為 14MP 既機 影 JPEG 出黎既相得 4MB 左右
天然系長髮眼鏡娘 最高