鋼彈00 第一季

鋼彈00 第一季

尋晚睇完...又幾好睇WOR......
佢D政治野我覺得SET得幾好,表達得夠忍晦,又可以充分睇現人類O既磁能線 少有呀
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

可惜第二季淨係打打打
Loli退散,御姐無敵

引用:
原帖由 Godgundam 於 2011-6-13 13:25 發表
可惜第二季淨係打打打
嗯.不過果個咩油國公主好似冇乜用..
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

Movie版打外星生物
Loli退散,御姐無敵

引用:
原帖由 Quinton 於 13/6/2011 01:29 PM 發表

嗯.不過果個咩油國公主好似冇乜用..
好像路人咁

不打架點會有細路買gundam

聽講個劇情是cut好多,至可以出5x集

孖0已經算近期gundam劇集算唔錯
睇返seed, 簡直係迎合細路仔口味, 睇多二睇都打哂冷震

引用:
原帖由 Godgundam 於 2011-6-13 13:44 發表
Movie版打外星生物
Vajara?

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-6-13 14:15 發表
孖0已經算近期gundam劇集算唔錯
睇返seed, 簡直係迎合細路仔口味, 睇多二睇都打哂冷震
新個套好似更加低年齡向

我睇左第一同第二季
劇場版係最痴線既,十足十三國無雙

引用:
原帖由 donaldfung 於 2011-6-13 14:19 發表

新個套好似更加低年齡向
唔會呀
比00仲高層次喎
有D去返宇宙世紀既故事, 抽象

都係 UC 好  
雖然D野又好似 10 年不變

Macross 好d
Sheryl Nome

我係追日本時間進度同配音, 冇睇香港果邊..

覺得 OO 都算係咁..好過之前套 Seed-D 好 L 多
Seed 除左個 Cell Concept 同 D 歌好之外, 其他都真係越睇越罵..不停睇住個主角金手指同死人這種劇情

OO 個背景同題材比較配近現實 , 例如政治同能源危機所帶出既人性問題..

另一方面,套野分開左幾個陣營同定位 , 陣營中既角色又有自己既特色同故事.. 起嘛個故事 focus 唔係只有天人果邊, 而且叫有伏筆估下

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-6-13 14:29 發表

唔會呀
比00仲高層次喎
有D去返宇宙世紀既故事, 抽象
真!? 玩進化變型喎....