[網絡] 其實大家用3G 上網的速度大約幾多

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-8-9 09:22 發表

而家o係香港用慣o左3G,返到大陸都頂唔順中移個EDGE(2.75G),出張聯通3G prepaid SIM玩
幾$?

引用:
原帖由 cainester 於 2011-8-9 10:57 發表

幾$?
香港一卡兩號SIM: $15/100MB/月

淘寶SIM: 幾十蚊/1G/月

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-8-9 11:01 發表

我有張 123既香港卡
咁如果去到國內想有得用下3G@ IP4, 係咪可以出張 TB幾十蚊sim?
(齋data都得, 因為我去中國會將我個123私人電話飛左去公司張sim card 度, 有2部手機)

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-8-9 11:01 發表

漫遊全國?

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-8-9 11:05 發表

漫遊全國?
TB

$58扯兩個月,每個月1G,抵到喊

引用:
原帖由 cainester 於 2011-8-9 11:05 發表

我有張 123既香港卡
咁如果去到國內想有得用下3G@ IP4, 係咪可以出張 TB幾十蚊sim?
(齋data都得, 因為我去中國會將我個123私人電話飛左去公司張sim card 度, 有2部手機) ...
係,我都係雙槍

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-8-9 11:12 發表

TB

$58扯兩個月,每個月1G,抵到喊
正到爆

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-8-9 11:19 發表

正到爆
Keywords: 联通3g体验卡

可以平到$53/1G/3個月,用完即棄

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-8-9 11:21 發表

有時長假期返去, 呢D真係好洗好用
係架車到都起碼唔會咁悶

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-8-9 11:28 發表

有時長假期返去, 呢D真係好洗好用
係架車到都起碼唔會咁悶
連埋$20運費,都係$80人仔內,傍下身唔錯

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-8-9 11:21 發表

我send去比我d上海同事...運費都慳埋
即刻去買番張先

引用:
原帖由 cainester 於 2011-8-9 12:26 發表

我send去比我d上海同事...運費都慳埋
即刻去買番張先
都要十幾蚊同城運費o卦

算吧啦
呢d site 跟本唔會準,因為有hardware 可以optimize 到呢d site 既speed

最重要係user experience

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-8-9 12:27 發表

都要十幾蚊同城運費o卦
http://item.taobao.com/item.htm?id=7401498429

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-8-9 09:45 發表

之前咪講左, 人仔頂多只可以玩下 whatsapp 同上下吹部手機版..
其他果 d 根本就玩自己, 等得來都冇左 10% 電
我而家的用途係..
1. 上吹部手機版
2. whatsapp
3. 上on.cc, yahoo 睇新聞
4. 上aastock check 股價
5. 開BOC 落盤

that"s all