[平版電腦] 平板邊部好?,xoom衰咩?

平板邊部好?,xoom衰咩?

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

有一段時間冇跟開tablet,xoom係咪衰左啲咩,搞到咁平

10吋計,acer,asus,lenovo,moto,samsung,toshiba應該點排

Apple!!!

Scroll Response 無一部A.Pad比得上

xoom 真係幾重
今日玩左6個鐘 10.1
so far so good... 不過真係同一般 android 無分別... 可能未玩玩熟
如果你有 iphone go Apad if u have ipad go Aphone

衰重
android 手機開始成熟, 但tablet唔係
tablet 都係用返ipad好...

Android果d真係咁差??
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-9-4 22:12 發表
Android果d真係咁差??
疾到就Hang咁,邊放心?
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2011-9-4 10:32 PM 發表

疾到就Hang咁,邊放心?
唔怪得啦..我陪住個friend拎galaxy tab 10.1,點解homescreen左右拉都疾
不過一般用都正常嘅

我又唔覺IPAD咁好..
IPAD你拎來REPLACE PSP/NDS就好..
但如果想REPLACE電腦,A PAD做得好似好D

我都心郁郁想買牙石變形金鋼..但好似又就出新野

始終iOS 比較成熟同埋多錢....可以揾好多人做debug同埋開發...
同埋ipad 好似比機械人平板早出現...
所以計成熟係ipad比較好個人覺得....但係衰重....ipad2我是很少拿出街的....!

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2011-9-5 00:06 發表
始終iOS 比較成熟同埋多錢....可以揾好多人做debug同埋開發...
同埋ipad 好似比機械人平板早出現...
所以計成熟係ipad比較好個人覺得....但係衰重....ipad2我是很少拿出街的....! ...
ipad 1 係2010 年頭已經推出
比對手足足早咗一年

引用:
原帖由 ivan15 於 2011-9-5 00:16 發表

ipad 1 係2010 年頭已經推出
比對手足足早咗一年
咁計應該用ios vs 3.0

我用緊部A500覺得OK BO,可能無IPAD比較

主要用黎CHECK EMAIL/睇漫畫/戲

引用:
原帖由 terryho666 於 2011-9-5 14:02 發表
我用緊部A500覺得OK BO,可能無IPAD比較

主要用黎CHECK EMAIL/睇漫畫/戲
a500 粒 Tegra2 好似話冇左NEON 指令.

請問.
播個D1080P 片/RMVB順唔順?

THANKS

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-9-5 14:13 發表

a500 粒 Tegra2 好似話冇左NEON 指令.

請問.
播個D1080P 片/RMVB順唔順?

THANKS
引用:
原帖由 jackli 於 2011-9-4 15:38 發表

總之 rmvb mkv avi 1080p hdmi 出電視ok,
但系一用flash 10.3 streaming 就lag 到hihi!

引用:
原帖由 toby 於 2011-9-5 00:02 發表
我又唔覺IPAD咁好..
IPAD你拎來REPLACE PSP/NDS就好..
但如果想REPLACE電腦,A PAD做得好似好D

我都心郁郁想買牙石變形金鋼..但好似又就出新野
代替電腦,咪搞,都係拎Win7 Pad穩陣,電量少都咁話.
ロストックで風を攫うや思い出す