[硬件] 1u / 2u server

睇黎qc野心唔細..

期待 qc 既開箱文
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011-10-3 12:33 發表
睇黎qc野心唔細..
之前放dc同搵hosting差價好少

同埋hk果d broadband實在唔夠穩定

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-10-3 12:37 發表

之前放dc同搵hosting差價好少

同埋hk果d broadband實在唔夠穩定
你e家部野唔係放屋企嫁咩?

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011-10-3 12:38 發表

你e家部野唔係放屋企嫁咩?
係呀, 但係reliabilty一直係99%左右

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-10-3 12:21 發表

箱定成set?
成set,仲要好平下...

引用:
原帖由 lctang 於 2011-10-3 12:56 發表

成set,仲要好平下...
拆料裝自己野上去

好多dc都limit power係0.4A / 0.5A, 即係80-110W

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-10-3 12:58 發表

拆料裝自己野上去

好多dc都limit power係0.4A / 0.5A, 即係80-110W
唔會得110W 這麼少... 以前堆P4機求其都過150...
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-10-3 12:41 發表

係呀, 但係reliabilty一直係99%左右
99%好高.
我都冇咁高.
引用:
原帖由 BlackBird 於 2011-10-3 13:10 發表

唔會得110W 這麼少... 以前堆P4機求其都過150...
以前個D, 全部唔要啦.
DELL PE1950 哩D食電機.... 宜家只可以當垃圾, 攞去回收.

引用:
原帖由 1q1q1q 於 2011-10-3 16:37 發表
99%好高.
我都冇咁高.
以前個D, 全部唔要啦.
DELL PE1950 哩D食電機.... 宜家只可以當垃圾, 攞去回收.
剩要殼 / 牛 / 風扇得唔得

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-10-3 23:43 發表

剩要殼 / 牛 / 風扇得唔得
可以. 牛同殼, 咩機都arm. 但個1U風扇, 要睇CPU.
我剩係用intel  所以得S775/ S1156既heatsink.

引用:
原帖由 1q1q1q 於 2011-10-4 00:55 發表

可以. 牛同殼, 咩機都arm. 但個1U風扇, 要睇CPU.
我剩係用intel  所以得S775/ S1156既heatsink.
幾大左右?

要儲錢放dc
1次過俾1年都唔少野

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-10-4 01:42 發表

幾大左右?

要儲錢放dc
1次過俾1年都唔少野
你要1U case, 就梗係俾1U case 你.
火牛, 就有Supermicro/ Zippy 你揀.
導軌, 可以俾一對你.
如果你有另加卡, 咁我俾張riser你

DELL 機, 只可以用番DELL 版, 唔arm 你.

DC應該有月租架

引用:
原帖由 1q1q1q 於 2011-10-4 02:40 發表

你要1U case, 就梗係俾1U case 你.
火牛, 就有Supermicro/ Zippy 你揀.
導軌, 可以俾一對你.
如果你有另加卡, 咁我俾張riser你

DELL 機, 只可以用番DELL 版, 唔arm 你.

DC應該有月租架:confus ...
月租6舊水以上