[平版電腦] 有興趣買 樂Pad A1既朋友, 可以入黎睇睇

引用:
原帖由 小馬馬 於 2011-10-20 17:19 發表

兩睇,
假如唔係有Lenovo個牌子,
以呢個spec計嘅山寨tablet,真係大約值咁多而已…………
但有網站拆過機,A1用料/造工唔差,應該唔使咁賤賣??
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 ivan15 於 2011-10-20 17:27 發表

咁ok 啦
有冇團購? 入番部都好
有幾多人想要? 唔夠人好難團購,太多人又好難運落來香港....
各位吹部友多多保重!

引用:
原帖由 ivan15 於 2011-10-20 17:34 發表
自己返大陸去大陸蘇寧買...
有冇貨ga....?
其實都有計,可以用集運送香港

如果有團購, 預番一舊水比你做水腳
如果有十個人買
你自己果部已經free 咗
算fair enough la

引用:
原帖由 註冊 於 2011-10-20 17:32 發表
顯示屏幕掂唔掂
好多人話插數據線有屏幕失靈問題, 我自己個部就無
有人話出新ROM可以解決問題
而MON個質素, 可以參考下呢到
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... amp;extra=page%3D10
不過個位樓主話無咩分別喎

引用:
原帖由 ivan15 於 2011-10-20 17:42 發表
如果有團購, 預番一舊水比你做水腳
如果有十個人買
你自己果部已經free 咗
算fair enough la
主要係快遞唔收問題
家父搵左幾間快遞公司都唔肯寄
最後叫左人順路拎黎香港先得
集運, 你買一部二部, 再溝其他野博大霧或者都無事
如果十幾部機, 好大機會會比人扣關, 好大風險架

有冇人做團長

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-10-20 17:36 發表

但有網站拆過機,A1用料/造工唔差,應該唔使咁賤賣??
眼細睇錯野
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... 70&highlight=a1

呢粒cpu推1024*600夠唔夠力?

引用:
原帖由 god123456 於 2011-10-20 17:46 發表

主要480P 以下既都可以播到
720P以上都好唔掂啦
有考慮入手既, 真係認為當佢做文書tablet算啦

引用:
原帖由 god123456 於 2011-10-20 17:46 發表
試左差唔多一星期,大致都叫做OK順,但稍稍不及800*480咁順滑。
各位吹部友多多保重!

引用:
原帖由 god123456 於 2011-10-20 17:20 發表

條link隨機gen咖
乜我好隨機咩?

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-10-20 17:51 發表

試左差唔多一星期,大致都叫做OK順,但稍稍不及800*480咁順滑。
did u change to other launcher ar? e.g. Launcher Pro or GO桌面EX. those are better & more smooth

引用:
原帖由 bebird 於 2011-10-20 17:53 發表

did u change to other launcher ar? e.g. Launcher Pro or GO桌面EX. those are better & more smooth
一收到機就flash左國際ROM,之後嘗試轉用GO Launcher EX,但有d功能用唔到(例如改唔到d快捷icon),又搵唔到好用的Toggle Widgets,結果死死氣用番Lenovo原裝launcher。
各位吹部友多多保重!

引用:
原帖由 bebird 於 2011-10-20 17:53 發表

我覺得ADW Launcher EX好過 Launcher Pro