[智能電話] GS2 用家交流專用帖子

升唔到
KIES話不支援裝置
引用:
原帖由 lorym 於 2011-11-16 09:07 發表

升級要俾 D 耐性。

祝妳好運。

認到機,但不支援升級

引用:
原帖由 lorym 於 2011-11-16 16:54 發表

應該係水貨機。
咁可以點攪?

詳細希望
我唔想變磚囉
引用:
原帖由 lorym 於 2011-11-16 18:02 發表

放心啦,
有得搞既,
我有個同事用行貨價錢買左部水貨機,
佢第一次升級就拎去觀塘度搞,
後來有另一個同事發現原來改左個區碼就可以認到了。 ...

你無力呀???

咩係imei碼
引用:
原帖由 lorym 於 2011-11-17 09:23 發表

首先就要檢查部機係唔係用香港區碼先,
方法係用gs2在打電話的能上按 *#272*(妳部機的imei碼)#,
咁妳就會見到有個 sales code ,
跟住妳千祈唔好揀『install』喎。

睇睇妳部機個 sales code 係邊三個英文字母先啦。:k ...

嗯....

我pm話你知
引用:
原帖由 lorym 於 2011-11-17 09:39 發表

功能表鍵 → 設定 → 關於手機 → 狀態 → imei。

維基百科,自由的百科全書
跳到: 導覽, 搜尋
國際移動設備辨識碼(International Mobile Equipment Identity number,IMEI),即通常所說的手機序列號,用於在 ...

做DEVELOPMENT買NOTE嘛
引用:
原帖由 kof2003 於 2011-11-17 11:23 發表
岩岩公司買左部返來做 development

引用:
原帖由 lorym 於 2011-11-17 11:15 發表

妳唔使話個 imei 碼我知架喎,
妳話個 sales code 我知就得架喇。

引用:
原帖由 kof2003 於 2011-11-17 12:59 發表

話太大舊

純綷因為老闆單核機睇 live streaming lag lag 地, 咁買部貴野返來睇下會唔會好d

唔知幾時先可以完全摸熟部機呢?
今日玩發現, 係sms list/contact list/歷程記錄 等等
由左向右掃就會打出電話 -.-

----------------------------------------------------------------------------------------

啱啱入咗245首mp3落張sd card到

引用:
原帖由 lorym 於 2011-11-18 12:00 發表

向左掃係發訊息呀!

----------------------------------------------------------------------------------------

二百幾隻mp3!
我部電話得十幾隻歌咋!
哩個我都知,冇打出嚟啫

----------------------------------

245首都係少!

引用:
原帖由 bosshkg16 於 2011-11-18 23:11 發表

玩咗兩次無玩
覺得唔好玩
引用:
原帖由 donaldfung 於 2011-11-23 23:23 發表
玩birzzle hang....

我搵唔返果個咩鈴聲果個POST嘅 -.-

lor lor

用earphone果陣, 通話好細聲, 點fix呀
如果將多媒體音量較大, 通話會大聲, 但聽歌就耳都聾
引用:
原帖由 lorym 於 2011-12-1 16:47 發表

已經變左 SMS 聲了。