[業界消息] Cedar Trail M

引用:
原帖由 Henry 於 2011/12/2 07:49 發表

睇下Intel將來個Haswell有咩搞作..... (無記錯應該會代替現有Atom架構,可能有相關Derivative)
Atom咁多代都無將OoO放落去,都唔知搞咩.

Handset/Tablet同NB/Netbook唔同Chips應該就梗,始終耗電 ...
以 Intel 實力 要做唔係做唔到
只不過 Intel 可能都係等時機arm , 產能夠大量產 , 有錢賺 先入
依家做 x86 Market 大佬 , Sandy 大賣 不知幾和味
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-12-3 01:30 發表

以 Intel 實力 要做唔係做唔到
只不過 Intel 可能都係等時機arm , 產能夠大量產 , 有錢賺 先入
依家做 x86 Market 大佬 , Sandy 大賣 不知幾和味
即係串串貢.

不過殺到落去Pad同Smartphone市場銷售量又多兩翻,個利潤不知幾和味.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2011-12-3 04:40 發表

即係串串貢.

不過殺到落去Pad同Smartphone市場銷售量又多兩翻,個利潤不知幾和味.
no
tegra 2一樣賤賣

要好似ti咁market leading先賺大錢
intel / amd / nvidia暫時未有咁把炮

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-12-3 06:39 發表

no
tegra 2一樣賤賣

要好似ti咁market leading先賺大錢
intel / amd / nvidia暫時未有咁把炮
Tegra 2......

Ti機都好似比較少,但Qualcomm就好多.

引用:
原帖由 Henry 於 2011-12-3 07:05 發表

Tegra 2......

Ti機都好似比較少,但Qualcomm就好多.
ti賣到us$6x, 梗係少廠用
tegra賤賣<us$20

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-12-3 07:09 發表

ti賣到us$6x, 梗係少廠用
tegra賤賣
價錢差咁遠?!

而且NV而家都只敢將Tegra 2放落Tablet到,電話到都未有廠用.

引用:
原帖由 Henry 於 2011-12-3 07:17 發表

價錢差咁遠?!

而且NV而家都只敢將Tegra 2放落Tablet到,電話到都未有廠用.
係Tegra 3呀大佬

引用:
原帖由 Henry 於 2011-12-3 07:17 發表
價錢差咁遠?!
有, 但係熱到痴線

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-12-3 14:43 發表

有, 但係熱到痴線
睇黎擺脫唔到傳統

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-12-3 14:43 發表

有, 但係熱到痴線
同佢D台式機既Display卡一樣.

Intel有齊wifi, baseband同CPU+iGPU,
係有條件做phone SoC既

不過intel睇來覺得仲未有肉食...

暫時見只有Motorola手機用"TI" 嘅CPU..
Atrix就用Tegra2,我可以晌豐澤用$2688買到,不過內置Android2.2仲要未知有冇得升級,所以冇買.

引用:
原帖由 62561 於 2011-12-3 21:51 發表
暫時見只有Motorola手機用"TI" 嘅CPU..
Atrix就用Tegra2,我可以晌豐澤用$2688買到,不過內置Android2.2仲要未知有冇得升級,所以冇買.
Mo記做工程師仲好,cm7都已經殺哂所有Mo記firmware。
唔排除出年3月google完成收購會忽然爆seed。

引用:
原帖由 Aware 於 2011-12-4 15:42 發表

Mo記做工程師仲好,cm7都已經殺哂所有Mo記firmware。
MS3未有工程師做住

引用:
原帖由 Aware 於 2011-12-4 15:42 發表

Mo記一日唔 unlock bootloader , 都係無鬼用
最重要既kernel完全郁唔到