[相機攝影] NEX 7出o左價...

引用:
原帖由 T12 於 2012/1/8 11:04 發表

Dom姐有老花?
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2012-1-8 21:32 發表

用返舊minolta鏡,顏色就靚lo
longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-7 11:33 發表
如果我唔係一家大細都 Nikon ,都真係有 D 痕
sell all la

引用:
原帖由 dx 於 2012-1-9 11:08 發表

sell all la
如果我覺得係足以令我賣晒佢而投向 sony 懷抱既就已經 action 左啦

而結果係我情願買 P 記玩住先

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-9 12:38 發表

如果我覺得係足以令我賣晒佢而投向 sony 懷抱既就已經 action 左啦

而結果係我情願買 P 記玩住先
P記低sony一皮
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 T12 於 2012-1-9 12:55 發表

P記低sony一皮

二奶機我係手感同操控先決, 之後就係鏡

同 NEX-7 比當然有分野, 但單講 NEX-5N vs GX-1 感覺 , 已經唔會諗 sony, 可能我係 N 記人吧

玩無反個理由係快、方便同輕

5N 好多野都係走入 Menu , LCD 右邊個轉形平面轉盤又係一個我好憎既操控, 我用 O 記部 E-PL2 時都係用平面轉盤, 成日發生誤控

但 P 記既 control 就比較似 Nikon DSLR 方向, 大部份 function key 都放出來, 且佢係用"令"左右 , 加十字來控制..同 Nikon 既操控感覺好接近。

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-9 13:26 發表

二奶機我係手感同操控先決, 之後就係鏡

同 NEX-7 比當然有分野, 但單講 NEX-5N vs GX-1 感覺 , 已經唔會諗 sony, 可能我係 N 記人吧

玩無反個理由係快、方便同輕

5N 好多野都係走入 Menu :non ...
Sony既操控又確實係廢
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

Xpro-1個Optical View Finder其實係唔係擺設?
換得鏡頭,但無反光板,咁個Optical View Finder點樣用?

i want to know too..
RF style......then.........

引用:
原帖由 dx 於 2012-1-10 11:52 發表
http://fujifilm-x.com/x-pro1/en/ ... -designs/index.html
APS-C
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 T12 於 2012-1-10 12:14 發表

APS-C
但Fuji個AF真係

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-1-10 11:55 發表
Xpro-1個Optical View Finder其實係唔係擺設?
換得鏡頭,但無反光板,咁個Optical View Finder點樣用?
http://fujifilm-x.com/x-pro1/en/story/chapter4/index.html
btw冇心機睇hahahaha

引用:
原帖由 dx 於 2012-1-10 22:55 發表

http://fujifilm-x.com/x-pro1/en/story/chapter4/index.html
btw冇心機睇hahahaha
多餘....
要做,Olympus/Panasonic/Nikon/Sony都做o左

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-1-10 12:30 發表

但Fuji個AF真係
未必 Sony都係海軍鬥水兵
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長