[相機攝影] G1X...用GF2換佢好唔好

G1X...用GF2換佢好唔好

唔係GX1

係G1X

我用緊GF2 配餅, 我手又易震..白天OK, 晚天就多數死...

Sensor  係APC-S 同M43 之間

4X IS, F2.8-5.6

3" 反LCD

官方SPEC: http://www.usa.canon.com/cusa/co ... g1_x#Specifications

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

又一失敗作

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2012-1-9 23:24 發表
又一失敗作
CANON 算係回應左EVIL/M43 的對手?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 9/1/2012 11:30 PM 發表

CANON 算係回應左EVIL/M43 的對手?
1/1.7"仲係細過M4/3 CCD,前作G12已經比人插到飛起

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2012-1-9 23:33 發表

1/1.7"仲係細過M4/3 CCD,前作G12已經比人插到飛起
唔知CANON 會唔會為新的SENSOR SIZE開個新名

引用:
原帖由 wai-3-love 於 9/1/2012 11:33 PM 發表

睇錯,原來係1.5" CCD

引用:
原帖由 DICKXDV 於 9/1/2012 11:34 PM 發表

唔知CANON 會唔會為新的SENSOR SIZE開個新名

佢整咁大不如出換鏡機算啦

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2012-1-9 23:37 發表

打自己呵?

Canon機影出來一向有保證,就算唔係最好都一定唔會差,你睇佢賣咩價先決定啦!
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-1-9 23:53 發表
Canon機影出來一向有保證,就算唔係最好都一定唔會差,你睇佢賣咩價先決定啦!
如果平平地, 又有大CMOS
咁又真係諗得過

f 2.8  
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

最失敗都係個Optical Viewfinder.
一係就整個好啲,一係就直情delete左佢
而家係食之無味,棄之可惜

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2012-1-9 23:37 發表

佢可能係換鏡機既前奏
就好似Fuji部x100同X PRO-1 咁
因為canon 講明G1X 唔係取代 G12

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-1-10 00:00 發表

如果平平地, 又有大CMOS
咁又真係諗得過
暫時估計,唔會平得去邊,外國話要US$799,當零售價可能打個八折,都要接近HK$5000!
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:

諗諗下..
可能canon 自己的market share 夠大
無需要做多條line 出來自己打自己吧...