[相機攝影] G1X...用GF2換佢好唔好

5000....我買X10

即係睇出左點先算?!

好似無得換鏡咁既

引用:
原帖由 lctang 於 2012-1-10 09:44 發表
好似無得換鏡咁既
Its NOT EVIL

用 P 記 m4/3 玩現在 D 定焦係冇鏡頭防震, 你唔係安全快門情況影就算石膏手都唔掂的啦.. 就算比你用 F1.4 都一樣會炒

你因為要防震而接受到轉 system 諗 Canon G1X , 倒不如轉玩 O 記 m4/3

色水靚又有機身防震玩返你現在 d lens , 放 GF2 後只買 body 都唔係好貴

我自己有部 Canon G10 係手,舊舊地, 係 3X IS 下夜拍我都唔覺得真係好好.. 最慘既係影完 d 相 tune 色 tune 到..

之後玩過 E-PL2 同 GX-1 , 夜拍影完後推一野 level 已經可以 resize 直出

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-10 10:12 發表
用 P 記 m4/3 玩現在 D 定焦係冇鏡頭防震, 你唔係安全快門情況影就算石膏手都唔掂的啦.. 就算比你用 F1.4 都一樣會炒

你因為要防震而接受到轉 system 諗 Canon G1X , 倒不如轉玩 O 記 m4/3

色水靚又有機身防震玩返 ...
去ep3?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-1-10 10:59 發表

去ep3?
你去試玩下囉..
最好同時玩下 GX-1

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-10 12:31 發表

你去試玩下囉..
最好同時玩下 GX-1
GX1 只係有渣過手, 都OK, MENU同GF2 差不多, 可以好快手上.....

P記無 body IS

引用:
原帖由 lctang 於 2012-1-10 13:47 發表

P記無 body IS
買住 IS 鏡頂住先

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-10 13:56 發表
買住 IS 鏡頂住先
貴到hihi

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-10 13:56 發表

買住 IS 鏡頂住先

引用:
原帖由 lctang 於 2012-1-10 14:43 發表

貴到hihi
1-2K 既 lens 你都唔用啦下話

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-10 14:55 發表
1-2K 既 lens 你都唔用啦下話
if body IS = N 鏡有 IS

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012/1/10 01:17 發表

暫時估計,唔會平得去邊,外國話要US$799,當零售價可能打個八折,都要接近HK$5000!
咁既定價 同 G12 差唔多
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴