[相機攝影] G1X...用GF2換佢好唔好

G1X...用GF2換佢好唔好

唔係GX1

係G1X

我用緊GF2 配餅, 我手又易震..白天OK, 晚天就多數死...

Sensor  係APC-S 同M43 之間

4X IS, F2.8-5.6

3" 反LCD

官方SPEC: http://www.usa.canon.com/cusa/co ... g1_x#Specifications

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2012-1-9 23:24 發表
又一失敗作
CANON 算係回應左EVIL/M43 的對手?

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2012-1-9 23:33 發表

1/1.7"仲係細過M4/3 CCD,前作G12已經比人插到飛起
唔知CANON 會唔會為新的SENSOR SIZE開個新名

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2012-1-9 23:37 發表

佢整咁大不如出換鏡機算啦
打自己呵?

即係睇出左點先算?!

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-10 10:12 發表
用 P 記 m4/3 玩現在 D 定焦係冇鏡頭防震, 你唔係安全快門情況影就算石膏手都唔掂的啦.. 就算比你用 F1.4 都一樣會炒

你因為要防震而接受到轉 system 諗 Canon G1X , 倒不如轉玩 O 記 m4/3

色水靚又有機身防震玩返 ...
去ep3?

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-10 12:31 發表

你去試玩下囉..
最好同時玩下 GX-1
GX1 只係有渣過手, 都OK, MENU同GF2 差不多, 可以好快手上.....

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-10 13:56 發表

買住 IS 鏡頂住先

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-10 23:59 發表

我敢講室內拍,會輸比 p 記
而且冇得换鏡就同鐘意打機但同自己講我買部netbook已滿足一樣
awb?

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-11 12:53 發表

咁你買 G1X 囉, D m4/3 lens 放比我
你冇14 f2.5 咩

引用:
原帖由 小Ray 於 2012-1-11 13:17 發表

我只想要 20 1.7
2手大把了