[業界消息] Intel Medfield

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-1-11 21:57 發表

大家都知呢個機會唔大

正如你可以期望Atom打嬴Bulldozer / K10
A15有無K10咁勁?
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-1-11 22:01 發表

唔會

玩VM就係為mutli-platform (ARM / x86)
機繼續窒.

引用:
原帖由 Henry 於 2012-1-11 22:01 發表

A15有無K10咁勁?
A15係3-issue, superscalar, Out-Of-Order
A9係2-issue, superscalar, in-order

你話效能會唔會差唔多

btw, 就算出都太遲喇, 好多c9已經比左5K野samsung 買i9100,note等等,
你依家出返同一個功能的野有咩用??

引用:
原帖由 jackli 於 2012-1-11 22:03 發表
btw, 就算出都太遲喇, 好多c9已經比左5K野samsung 買i9100,note等等,
起碼科技會出得快d

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-1-11 22:03 發表

A15係3-issue, superscalar, Out-Of-Order
A9係2-issue, superscalar, in-order

你話效能會唔會差唔多
無錯係會勁好多,但會唔會勁一個Order......

引用:
原帖由 Henry 於 2012-1-11 22:06 發表

無錯係會勁好多,但會唔會勁一個Order......
而家atom快20%, 加1個issue都隨時KO你...

引用:
原帖由 jackli 於 2012-1-11 22:03 發表
D C9又會換機,你放心.

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-1-11 22:07 發表

而家atom快20%, 加1個issue都隨時KO你...
又來P4變C2D?

引用:
原帖由 Henry 於 2012-1-11 22:07 發表

D C9又會換機,你放心.
moto係比較唔睇cpu價的公司

引用:
原帖由 Henry 於 2012-1-11 22:08 發表

又來P4變C2D?
ARM預左A15係high-performance
真係唔出奇

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-1-11 22:06 發表

起碼科技會出得快d
最多比你用多一個鐘
諗唔到仲有咩野improvement
依家手機應有功能都有齊

引用:
原帖由 jackli 於 2012-1-11 22:09 發表
最多比你用多一個鐘
諗唔到仲有咩野improvement
依家手機應有功能都有齊
LTE, 打機 (iGPU)

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-1-11 22:08 發表

moto係比較唔睇cpu價的公司
希望Google努力D Compile個Kernel好過,唔係變左孤兒仔既話識飛都無人買.

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-1-11 22:09 發表

ARM預左A15係high-performance
真係唔出奇
睇下Intel下步點打OoO ARM.:shakehand