[軟件] flac 友入 [分享] 分辨真假flac 檔

flac 友入 [分享] 分辨真假flac 檔

今日分享下點分辨真假flac 檔

download 左http://spectro.enpts.com/,
之後匯入個檔案就得

上面果個系真, 有22.1KHz
下面果個系mp3, 得20.3KHz
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

正,
一陣返屋企試下隻拆晒嘅歌先。

裝哥時佢話唔見左mfc71.dll msvcp71.dll msvcr71.dll

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2012-1-29 20:03 發表
裝哥時佢話唔見左mfc71.dll msvcp71.dll msvcr71.dll
唔洗理, 我都系咁

頂!
點解同一個 APE 拆出黎有 D 就 22K 有 D 就得 19.5K 架!

btw 會唔會係mp3 再轉做flac
已損的無損

我較喜歡用Tau Analyzer

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 29-1-2012 09:11 PM 發表
btw 會唔會係mp3 再轉做flac
已損的無損
唔奇,
但做乜又將佢地黐返埋一個 APE 喎!

引用:
原帖由 lorym 於 2012-1-29 21:21 發表

唔奇,
但做乜又將佢地黐返埋一個 APE 喎!
因為依家興無損, D 大陸人用黎呃分

引用:
原帖由 ngotto 於 2012-1-29 21:17 發表
我較喜歡用Tau Analyzer
tau 好似一定要cd track 先得.,.,,.

嘩, 320k 點聽牙!!!?? 上為mp3, 下為flac

引用:
原帖由 jackli 於 2012-1-29 22:01 發表

tau 好似一定要cd track 先得.,.,,.
wav 都得,用Daemon Tool mount做CD

引用:
原帖由 jackli 於 2012-1-29 22:03 發表
嘩, 320k 點聽牙!!!?? 上為mp3, 下為flac
我呢隻仲勁

引用:
原帖由 Toes 於 2012-1-29 23:21 發表

我呢隻仲勁
D Hi-hat 同 cymbal 全部cut 哂

對我黎d木耳黎講... 分別唔大