[軟件] Windows 8 Consumer Preview ISO images

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

....... 個介面真係...

login 完直出呢個介面
WTF!

我開個控制台出黎
要先起start menu right click -> show all apps
之後拉下面條bar去右面先搵到

FULL Screen 咁睇又唔係唔得

但真係接受唔到佢咁浪費晝面

佢好似寫o左個Metro程式用黎行Metro app , 再用佢包住原有既windows

整個成個系統一致性極有問題 , 而且極難用

我要引用唐唐金句 "完全是垃圾" 去形容今次WIN8

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2012-3-1 02:11 發表
唔係話可以SET返去WIN7咁GE介面?
我搵唔到

引用:
原帖由 Tommi_Vercetti 於 2012-3-1 02:33 發表

所以先咁多傳統PC派批評Win8,話win8只係Tablet攻勢下不得己產物
上次DP我唔插佢住 , 以為佢未汁掂

今次真係七字真言 咁都可以推出街?

好心佢攻Teblet就用WP改啦 , M$ 咁多 Developer 唔係寫唔掂下話?

引用:
原帖由 dom 於 2012-3-1 02:41 發表

佢正正就係 Windows Phone 7 介面 (Metro)
我意思係話用 WinCE based Windows Phone system 去改 tablet version for tablet market

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2012-3-1 02:47 發表

佢呢個版本我覺得應該叫Windows 7 Portable.....
不能接受
用tablet , 行touch screen , 仲用番傳統PC介面?
唔洗用PC介面既話又邊使用NT Core

痴線, ser都搞到咁

(雖然個server man. 我覺得都仲可以接受)

引用:
原帖由 jackli 於 2012-3-1 07:45 發表
windows media center 已經衰過一次唔夠!????
WMC 都叫有啲用

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-3-1 18:28 發表

Windows 2000 呢
NT 系列基本上每一個都唔差

Vista 係衰反應慢同delay太多 , 本質上都唔算差 ... 對比XP個介面其實更好用

8 , 佢個新Windows Explore 都可以既 ... 但個Metro 真係極度討厭

引用:
原帖由 hamu278 於 2012-3-1 18:30 發表
Desktop 都冇咗左下角開始、傳統介面啲 window 變晒方角、server 都要用 Metro UI...
SERVER 呢下真係 O 晒

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-3-2 15:28 發表
我又唔係咁睇bor..
第一, MS 由智能手機, 到tablet, 再到desktop,
都係用番Metro UI, 更統一化, 同埋方便唔洗學

第二, 如果真係唔鐘意Metro UI, 好似話有得選擇用番傳統介面
咁有咩分別呢? ...
問題搵唔到邊到有得轉