[電子電玩] Empire Total War 好似好正咁

引用:
原帖由 dom 於 2012-3-4 15:02 發表

Ottoman 呢? (土豆)
同盟..
但佢好似部署緊攻我中東城市  駐左好多兵係我d地方..
之前調左d兵過東歐打俄羅斯.. e家返緊落黎守..

土豆都唔野小 我之外最多地就係佢..
實力計就係第4強國
我>普魯士(同盟)>英國>土豆(同盟)>荷蘭>法國(附庸國)>瑞典(同盟)>西班牙(同盟)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

西印度洋艦隊

西印度洋艦隊打海盜 接舷

北海第2艦隊

最小船既黑海艦隊.. (又唔係最弱既.. 我東印象洋果2支真係雞肋...)

最強大既北海第一艦隊... 可惜將軍岩岩賣左咸鴨蛋.. 遲下調過美州,所以同大西洋艦隊對調左位置

最早期既東印度洋艦隊 (全軍覆沒左好耐年)

佔領巴黎後收入大增.. (白色係我領土)

又可以起多幾支艦隊

引用:
原帖由 leyland1989 於 2012/3/4 15:24 發表
西印度洋艦隊
西印度洋艦隊打海盜 接舷
北海第2艦隊
最小船既黑海艦隊.. (又唔係最弱既.. 我東印象洋果2支真係雞肋...)
最強大既北海第一艦隊... 可惜將軍岩岩賣左咸鴨蛋.. 遲下調過美州, ...
小飛做海盜
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

好好玩架依隻GAME, 我係以前中世紀個隻全面戰爭開始玩起
跟住到帝國:全面戰爭,一路玩到拿破侖全面戰爭
但新果隻幕末講日本個隻無買到

我都係鍾意帝國全面戰爭,好玩D

引用:
原帖由 dom 於 2012-3-4 17:12 發表

小飛做海盜
symbol 黎 你睇下下面先啦..

最強大既北海艦隊...  (就快被新既北美艦隊取代)

3隻2等戰列+1隻3等戰列.. 仲有n咁多隻5等/6等護衛艦..
無敵

最雞肋既西印度洋艦隊... 主要作用係保護商隊同維持出口壟斷 (見倒敵國商船就打)  
佢係我第一支遠征艦隊.. 加上對手大多數都係海盜同商船.. 而唔係正規海軍,所以隻隻船都好舊同細.. 只係換左隻4等做旗艦.. (另外有2隻蓋倫返左印度修理)

全世界第一隻一等戰列艦落水
組成我既第一支北美艦隊

引用:
原帖由 leyland1989 於 2012/3/5 00:45 發表

symbol 黎 你睇下下面先啦..
嘩 , 好很疊馬喎
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 leyland1989 於 2012/3/5 01:54 發表
  最強大既北海艦隊...  (就快被新既北美艦隊取代)

3隻2等戰列+1隻3等戰列.. 仲有n咁多隻5等/6等護衛艦..
無敵
最雞肋既西印度洋艦隊... 主要作用係保護商隊同維持出口壟斷 (見倒敵國商船 ...
咁重火力 重要 高機動性
英國佬金翅福佳鳥
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-3-5 02:47 發表

咁重火力 重要 高機動性
英國佬金翅福佳鳥
之前打俄國佬d海軍船仔唔夠追.. 成日比佢走甩...

海戰
PVP黎   之前成日同個鬼仔打.. 日日放學就開場

幫人拆骨

W:L 4:1
呢場係唯一一場我輸..
走錯位 旗艦被人炸散
嚴格黎講係著火自爆

捕獲俄國佬

back to my indian empire

打海盜...   廢船直接爆

好船就捕獲+收回自用

打意大利 圍攻 (9對10幾)
近爆對方隻船..

點知唔小心燒普自己隻旗艦

自爆收場

貼下陸戰..
陸戰我好小打.. 多數直接skip.
駱駝火槍兵.. 超好用.. 不過2隊一齊成日friendly fire...

攻城..
加埋3邊死左萬幾人
慘烈

引用:
原帖由 leyland1989 於 2012/3/5 03:13 發表
back to my indian empire

打海盜...   廢船直接爆
好船就捕獲+收回自用

打意大利 圍攻 (9對10幾)
近爆對方隻船..
點知唔小心燒普自己隻旗艦
自爆收場
20686 ...
Friendly Fire
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-3-5 12:23 發表

Friendly Fire
唔算friendly fire..
係我太近打爆人地隻船... 佢爆炸..
d火燒著左我架船....