[智能電話] [11/4/12]ICS Themed CedIME v4

引用:
原帖由 XT 於 2012-3-18 17:59 發表

介唔介意整多少少野
如果開o左揀字既時候會show番果隻字用乜野筆晝/碼果陣, 會無o左個background
From this

To this?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 LKNim 於 2012-3-18 19:16 發表

From this

To this?

係呀 , 但你果款隻字差唔多睇唔到

引用:
原帖由 XT 於 2012-3-18 19:38 發表

係呀 , 但你果款隻字差唔多睇唔到
係...CedIME原生係第二幅圖, 就係因為差唔多睇唔到, 我先remove個background
但我岩岩發現, 我upload呢個版本, 係黑底會出白字好清楚, 係白底都係出白字完全睇唔到
佢popup果個background又係白色, 原本我想改成ICS Blue架, 但唔知點解改左幅圖出黎會變形

引用:
原帖由 LKNim 於 2012-3-18 20:36 發表

係...CedIME原生係第二幅圖, 就係因為差唔多睇唔到, 我先remove個background
但我岩岩發現, 我upload呢個版本, 係黑底會出白字好清楚, 係白底都係出白字完全睇唔到
佢popup果個background又係白色, 原本我想 ...
果個popup bg 可唔可以用黑色?

引用:
原帖由 XT 於 2012-3-18 20:52 發表

可以, 但會變型, 唔知點解
只要PS過就會變型

引用:
原帖由 XT 於 2012-3-18 20:52 發表

我upload左新version
popup bg用ICS Blue
如唔顯示字根係完美
但顯示埋字根...你試下就明

引用:
原帖由 LKNim 於 18/3/2012 13:26 發表

琴晚爬左少少文
Andoird入面用既XML好似同一般既唔同, 唔記得係十六進制定二進制, 要用特別tools做轉換

oic
What's about UltraEdit?

引用:
原帖由 bebird 於 2012-3-19 09:29 發表

oic
What's about UltraEdit?
The same
Unreadable

算啦, 唔理佢了

引用:
原帖由 LKNim 於 19/3/2012 21:20 發表

The same
Unreadable

算啦, 唔理佢了
It thought it supports hex or binary tim!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 bebird 於 2012-3-19 21:33 發表

It thought it supports hex or binary tim!
I think it supports both but the XML file inside the Android APK is special

引用:
原帖由 LKNim 於 2012-3-19 23:28 發表

好好多

引用:
原帖由 XT 於 2012-3-20 00:24 發表

好好多
More changes are coming

而家識點樣decompile同compile APK檔, 可以出到正確readable既XML檔
改到字體顏色
可以免root直接裝個APK檔
但係, 我岩岩想按Ctrl+C按錯Ctrl+X
乜都冇哂要重頭黎過

出左v2
我發覺係堆XML度搵黎搵去, 成個IME所有字都可以改色, 就係冇得改走D綠色字