[軟件] 微軟Windows 8限定升級方案正式確認,要價14.99美元

微軟Windows 8限定升級方案正式確認,要價14.99美元

http://nccc.cool3c.com/article/59126
微軟Windows 8限定升級方案正式確認,要價14.99美元由 奕之華 於 五, 2012/06/01 - 7:15am 發表

在下一代作業系統正式推出之前的某一段時間,微軟都會推出所謂的限定升級方案,確保你在這段時間所買的當代作業系統,能夠用較低的代價升到下一代作業系統。不久之前,微軟已經正式宣佈:「從6月2日開始到明年的1月31日為止,在這段時間你所購買的Windows 7電腦,都能夠以14.99美元的代價來升級到Windows 8」。

雖然對於微軟來說,可能認為這會是滿漂亮的價格。不過對於電腦硬體廠商而言,這段時間的買氣通常都不是那麼好,也要到第四季才會回升。而這時間基本上新的作業系統也差不多出來,所以結論是等Windows 8出來再說。當然,也可以等一下看看在Windows 8正式出來之前,硬體廠商對於近來Windwos 7購買者,有沒有較為特殊的優惠。
最後,如果你對Windows 8有興趣的話,可以下載Windows 8 Release Preview來玩玩。

引用來源:
http://www.microsoft.com/en-us/news/Press/2012/May12/05-

好唔好用,大家有無用過? 同win7無乜分別吧??!!

VM內 用過.,., 無start 掣
同埋真系都幾慢...
doo..m = =

引用:
原帖由 jackli 於 2012-6-1 14:40 發表
同埋真系都幾慢...
官方唔係話reference setting 係 16G RAM / 128G SSD咩?

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-6-1 14:44 發表
官方唔係話reference setting 係 16G RAM / 128G SSD咩?

其實可唔可以而家買套XP Pro再來升哩個呢?

引用:
原帖由 ccw 於 2012-6-2 01:19 發表
其實可唔可以而家買套XP Pro再來升哩個呢?
呢隻只限預裝
預裝已經無XP

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-2 01:19 發表

呢隻只限預裝
預裝已經無XP
Limited to W7 PC purchased after June-2.....

引用:
原帖由 jackli 於 2012-6-1 14:40 發表
同埋真系都幾慢...
其實你唔係已經開左start?咁仲要start黎做乜?

Pay $14.99 to downgrade your PC to a dumbphone.

慢係死罪

佢E家咁整法好似唔多啱商業用家洗wor
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮