[軟件] Win8冇咗Start+埋Metro真係好6+1,點做野?

引用:
原帖由 bebe2803 於 2012-6-15 12:02 發表
其實我相信萬物進化都會最終返回起點, UI 不斷演化, 到最後, metro UI user 發現用 cmd 先至最快最方便...
我一向都有用dropbox + batch :o)
doo..m = =

我好欣賞將Metro放係Windows Phone 8,但格硬放埋係Windows 8只會係一埸災難……

引用:
原帖由 bebe2803 於 2012-6-15 12:02 發表
其實我相信萬物進化都會最終返回起點, UI 不斷演化, 到最後, metro UI user 發現用 cmd 先至最快最方便...
我不嬲都係用cmd manipulate file 多過用explorer

引用:
原帖由 Quinton 於 2012-6-15 13:39 發表

我不嬲都係用cmd manipulate file 多過用explorer
robocopy /mir
doo..m = =

引用:
原帖由 MacMonster 於 2012/6/15 11:41 發表
隔離個2R Fans日日要為Metro UI辯護, 見到都覺得辛苦.
打手係咁
正如我 完 AMD Faildozer , 轉頭繼續推 APU
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2012-6-15 13:45 發表

打手係咁
正如我 完 AMD Faildozer , 轉頭繼續推 APU
你起碼會 ,佢連 M$ 咁 嘅 product 都    
:)

M$員工當然要忠心護主

無論幾衰都好, 市場一樣會接受
因為預裝的OS, 只此一家, 別無分號

引用:
原帖由 bebe2803 於 2012/6/15 11:58 發表
做得打手冇辦法啦, 睇下佢當年點唱好 vista...
Vista 係d 人部機當年唔夠頂 + UAC End user 覺得煩者
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-6-15 13:53 發表
無野既 最多咪一齊(OEM)死
間接益咗 Apple

引用:
原帖由 dom 於 2012-6-15 13:55 發表

Vista 係d 人部機當年唔夠頂 + UAC End user 覺得煩者
同埋當時啲games唔支援vista

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-6-15 13:53 發表
ME,vista
所以今代都係
算吧啦

其實MS 只要出番個同windows 7 差唔多的 classic mode
已經可以塞住晒我地把口

metro UI, 用係tablet 度, 我始終覺得係ok 的

引用:
原帖由 fish! 於 2012-6-15 13:56 發表

ME,vista
所以今代都係
算吧啦
flip flop
doo..m = =

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-6-15 13:56 發表
其實MS 只要出番個同windows 7 差唔多的 classic mode
已經可以塞住晒我地把口

metro UI, 用係tablet 度, 我始終覺得係ok 的
佢係都唔出 以為自己仲有資格帶領潮流