[軟件] 如果吹部server轉得linux

如果吹部server轉得linux

以下config有齊driver?

A64x2 3600+
Asus M2NPV-VM (GeForce 6150 + nForce 430)
Promise TX-2300 raid card

不如比粒 x2 4800+ 你插 ...

引用:
原帖由 XT 於 2012-6-17 15:16 發表
不如比粒 x2 4800+ 你插 ...
唔係65nm唔夠呢粒慳電

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-17 15:22 發表

唔係65nm唔夠呢粒慳電
我呢粒係65nm
得粒4600+ x2 係90nm

引用:
原帖由 XT 於 2012-6-17 15:31 發表

我呢粒係65nm
得粒4600+ x2 係90nm
咁又唔錯wor

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-17 15:33 發表

咁又唔錯wor
之前同人出新機 , 幫人掃走部舊機而來的

引用:
原帖由 XT 於 2012-6-17 15:34 發表

之前同人出新機 , 幫人掃走部舊機而來的
lock低max clock就正

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-17 16:08 發表

lock低max clock就正
睇你想點玩 , 你開NCQ default clock rate 都ok
就算max 2.5Ghz 你都可以減電壓黎行

btw ... 其實我想放粒野又好似無人要je

引用:
原帖由 XT 於 2012-6-17 16:25 發表

睇你想點玩 , 你開NCQ default clock rate 都ok
就算max 2.5Ghz 你都可以減電壓黎行

btw ... 其實我想放粒野又好似無人要je
1.8-2.0GHz已經好足夠

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-17 16:27 發表

1.8-2.0GHz已經好足夠
係backup果段時間行full speed比較好
平時NCQ拉到落800Mhz非常足夠

引用:
原帖由 XT 於 2012-6-17 16:28 發表

係backup果段時間行full speed比較好
平時NCQ拉到落800Mhz非常足夠
可能要搵錶度住, 搬上DC人地會計你power consumption

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-6-17 16:29 發表

可能要搵錶度住, 搬上DC人地會計你power consumption
可以下試1.1v~1.15v

搬呢部野上DC,不如申請個VPS算啦~
desktop機箱放上DC唔係咁適合
其實用BB100都ok呀

引用:
原帖由 YCST 於 2012-6-17 17:42 發表
搬呢部野上DC,不如申請個VPS算啦~
desktop機箱放上DC唔係咁適合
其實用BB100都ok呀
佢買1u case黎用
同埋VPS個價同1u差唔多

引用:
原帖由 XT 於 2012-6-17 17:44 發表

佢買1u case黎用
同埋VPS個價同1u差唔多
1U case都唔平,同埋啱唔啱安desktop底板又另一個問題
如果用既空間唔多(例如幾GB-20GB左右),我諗VPS會平過放部真機上DC好多