[電子電玩] 想幫部NETBOOK換SSD

想幫部NETBOOK換SSD

HP MINI 5101

好似只係SUPPORT SATA,手頭有隻OCZ V2 60gb可以用,但係又怕60gb唔夠用

如果想買大少少,有咩好介紹? 由於只support SATA,係咪求其執隻ADATA好呢?

Netbook本身都唔會用來玩d乜,其實60GB應該夠用喎。

引用:
原帖由 ccw 於 2012-7-6 11:21 發表
Netbook本身都唔會用來玩d乜,其實60GB應該夠用喎。
我又想留返隻ocz係desktop裝game嘛

引用:
原帖由 terryho666 於 2012-7-6 11:30 發表

我又想留返隻ocz係desktop裝game嘛
咁不妨考慮upgrade desktop隻SSD做Plextor M5S,再shift 隻OCZ V2落Netbook

引用:
原帖由 ccw 於 2012-7-6 11:33 發表

咁不妨考慮upgrade desktop隻SSD做Plextor M5S,再shift 隻OCZ V2落Netbook
desktop咪買左隻128gb m5s裝os

引用:
原帖由 terryho666 於 2012-7-6 11:38 發表

desktop咪買左隻128gb m5s裝os
裝埋game都冇影響的……唔洗又特登買隻新

引用:
原帖由 ccw 於 2012-7-6 11:42 發表

裝埋game都冇影響的……唔洗又特登買隻新
宜家d game 好x大食,裝兩隻連埋隻win應該無左一半......

遲d可能裝d轉片software,唔知裝係ssd有無幫助

引用:
原帖由 terryho666 於 2012-7-6 11:47 發表

宜家d game 好x大食,裝兩隻連埋隻win應該無左一半......

遲d可能裝d轉片software,唔知裝係ssd有無幫助
無乜